ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν αφού μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες τουρκικές εκλογές.

Ο Κορκούτ Καναντόγλου προειδοποίησε την αντιπολίτευση για την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Τουρκία
Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν αφού μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες τουρκικές εκλογές.

Μιλώντας στην Cumhuriyet TV, ο Τούρκος καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κορκούτ Κανάντογλου εξήγησε «τον μόνο τρόπο για να είναι υποψήφιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Κορκούτ Καναντόγλου προειδοποίησε την αντιπολίτευση για την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λίγο πριν από τις εκλογές του 2023.

Ο Τούρκος καθηγητής εξήγησε ότι το τουρκικό σύνταγμα είναι «πολύ σαφές σε αυτό το θέμα και ότι ένα άτομο δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του προέδρου τρεις φορές».

Μάλιστα, όπως είπε, για να γίνει πρόεδρος ο Ερντογάν για τρίτη φορά, η τουρκική Βουλή «θα πρέπει να αποφασίσει για πρόωρες εκλογές πριν από τη λήξη της θητείας του».

Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν – Μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος; Το κόλπο

Η κυβερνώσα πτέρυγα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι η θητεία του Ερντογάν ξεκίνησε από το 2018 και ότι ο κανόνας των δύο θητειών θα αρχίσει να λειτουργεί μετά από αυτήν την ημερομηνία, μία ερμηνεία την οποία ο Τούρκος καθηγητής θεωρεί «ασυμβίβαστη με το συνταγματικό δίκαιο».

Επίσημα δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση από το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία, που να υποστηρίζει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες τουρκικές εκλογές.

Πηγή: geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μυστήριο με Ερντογάν αφού μπορεί να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες τουρκικές εκλογές.», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.