ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ο χάρτης που έστειλε στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα της και φτάνει μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη!

«Ο χάρτης που φοβίζει την Ελλάδα», λένε οι Τούρκοι και αναφέρονται σε χάρτη που τους δίνει δικαιώματα στην ΑΟΖ ως τη Ρόδο και την Κρήτη!

Τουρκία: Ο χάρτης που έστειλε στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα της και φτάνει μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη! «Ο χάρτης που φοβίζει την Ελλάδα».
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Τουρκία: Έναν χάρτη που αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της γειτονικής χώρας και ο οποίος μάλιστα έχει σταλεί στον ΟΗΕ, παρουσίασε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye. «Ο χάρτης που φοβίζει την Ελλάδα», έγραψε μάλιστα.

Οπως τώρα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο χάρτης εμφανίζει τα δικαιώματα των Τούρκων να φτάνουν στα 6 μίλια από Ρόδο και Κρήτη!

Μάλιστα επειδή τώρα βελτιώθηκαν οι σχέσεις που έχει η Τουρκία με την Αίγυπτο, στον χάρτη εμφανίζεται και το «μερίδιο» των Αιγύπτιων. Κάτι που δεν έχει τοποθετήσει εκεί η εφημερίδα είναι η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η χώρα με τους Αιγύπτιους μέχρι και τα ανατολικά της Ρόδου έχει ξεκαθαρίσει τη «μοιρασιά» στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι μετά τη Ρόδο μέχρι την Κύπρο τί θα πει η Αίγυπτος.

Τουρκία: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για τον χάρτη σχετικά με την ΑΟΖ

Exit mobile version