ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Παρακαλάει ο Ερντογάν τον Καναδά – Τυφλά τα Bayraktar από το εμπάργκο

Οι ηγέτες της Τουρκίας και του Καναδά, μεταξύ άλλων, συζήτησαν αναφορικά με την αμυντική βιομηχανία. Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (16/10) από τη γειτονική χώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τζάστιν Τριντό. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Καναδό πρωθυπουργό ότι η αναστολή ορισμένων εξαγωγών (λόγω της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν), έχει διαλύσει το πνεύμα...

Τουρκία
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι ηγέτες της Τουρκίας και του Καναδά, μεταξύ άλλων, συζήτησαν αναφορικά με την αμυντική βιομηχανία.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (16/10) από τη γειτονική χώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τζάστιν Τριντό.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Καναδό πρωθυπουργό ότι η αναστολή ορισμένων εξαγωγών (λόγω της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν), έχει διαλύσει το πνεύμα της συμμαχίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι βασική αιτία των εμπόλεμων εχθροπραξιών είναι η 30ετής αρμενική κατοχή του Άνω Καραμπάχ και πως η εκστρατεία του Μπακού αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Το ζουμί, όμως, είναι ότι η καναδική κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Sportime.gr, αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, λόγω της συμμετοχής των τουρκικών drones Bayraktar σε βομβαρδισμούς στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τα Bayraktar είναι σίγουρα το πιο επιτυχημένο «τουρκικό» όπλο των τελευταίων χρόνων, με επιτυχίες στο πεδίο σε Συρία, Λιβύη και Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ, όμως το εμπάργκο του Καναδά από τις 5 Οκτωβρίου στην Τουρκία έδειξε ποια είναι η αλήθεια αναφορικά με τα τουρκικά drones.

H καναδική L3Harris προμηθεύει τα Bayraktar με το σύστημα EO/IR (electro-optical/infra-red), απαραίτητο για να μπορέσουν τα τουρκικά drones να πετάξουν και να βρουν τον στόχο τους.

Ουσιαστικά η Τουρκία μετά το εμπάργκο του Καναδά κινδυνεύει να χάσει τα συμβόλαια των τουρκικών Bayraktar που πρόκειται να πουλήσει σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Ουκρανία, η Σερβία και το Κατάρ (σ.σ. και το Αζερμπαϊτζάν).

Οι Τούρκοι δηλώνουν αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τουρκική αντίστοιχη EO/IR τεχνολογία, όμως ακόμα βρίσκονται πολύ πίσω.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Exit mobile version