Νέο μπαράζ τουρκικής προκλητικότητας, με υπερπτήσεις F-16 πάνω από Παναγιά και Οινούσσες και «δικαιολογία» το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Νέο μπαράζ τουρκικής προκλητικότητας, με υπερπτήσεις F-16 πάνω από Παναγιά και Οινούσσες!

Ελληνοτουρκικά: Σε έξαρση βρίσκεται και πάλι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Αυτό το διάστημα η Τουρκία πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση με το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα» και όπως ήταν αναμενόμενο οι γείτονες δίνουν ένα… ρεσιτάλ παραβιάσεων τα τελευταίο 24ωρα.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη (20/4), είχαμε νέες υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά Παναγιά και Οινούσσες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 17:22 υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 23.000 πόδια.

Μάλιστα νωρίτερα επίσης κατά την σημερινή ημέρα τετράδα τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε (γύρω στις 15:00), δυο υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 10.000 και στα 1.000 πόδια, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τη νησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, στα 11.000 πόδια.

Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω οι Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποιούν άσκηση υπό το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία ξεκίνησε 11 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί αύριο (21/4) στον Εύξεινο Πόντο, στη Θάλασσα του Αιγαίου και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκία: Τα δεδομένα της τουρκικής άσκησης

Στην άσκηση είναι προγραμματισμένο να λάβουν μέρος -συνολικά- 122 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά, ελικόπτερα ATAK, drones, SAS και SAT κομάντος και ομάδες χημικού, βιολογικού, ραδιοενεργού και πυρηνικού πολέμου.

Οσον αφορά την στάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά F-16 αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.