• Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen και άλλοι οδηγοί της F1 δυσκολεύτηκαν στη ζέστη του Κατάρ
  • Ο Logan Sargeant αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα αφού υπέφερε από «έντονη αφυδάτωση» στο Lusail International
  • Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν ειλικρινής για την τιμωρητική ζέστη στο γκραν πρι της πολιτείας του Κατάρ την Κυριακή

«Πάνω από το 50 τοις εκατό του grid είπε ότι αισθάνονται άρρωστοι, δεν μπορούσαν να οδηγήσουν και κόντευαν να λιποθυμήσουν.

«Δεν θέλετε να λιποθυμάτε στο τιμόνι όταν οδηγείτε με 200 μίλια/ώρα, και έτσι ένιωθα μερικές φορές.

«Αν ήταν πιο ζεστό θα είχα αποσυρθεί γιατί το σώμα μου ήταν έτοιμο να τα παρατήσει».

Ο Russell συνέκρινε επίσης τη «βίαιη» εμπειρία με την οδήγηση σε μια «σάουνα» μετά από μόλις 20 γύρους του αγώνα των 57 γύρων. 

Αυτή ήταν μόνο η δεύτερη διεξαγωγή του Grand Prix του Κατάρ, το οποίο διεξήχθη εναρκτήρια το 2021 πριν σταματήσει το 2022 λόγω της σύγκρουσής του με το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA της χώρας – αυτό το τουρνουά είχε ήδη μετατοπιστεί από την παραδοσιακή του καλοκαιρινή περίοδο στο χειμερινό σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την αποπνικτική ζέστη.  

Το 2021, ο Lewis Hamilton φόρεσε ένα κράνος ουράνιου τόξου σε μια προσπάθεια να προσελκύσει «εξονυχιστικό έλεγχο» στο ιστορικό της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους κατά των μελών των LGBTQ+ κοινοτήτων. 

Ο Χάμιλτον -ο οποίος έχει επίσης μιλήσει ανάλογες γραμμές σε γκραν πρι στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν- πρόσθεσε επίσης ότι «είχε επίγνωση» ότι το έθνος «προσπαθούσε να κάνει (θετικά) βήματα». 

FIA-fia-odigoi-f1-formula-one-gp-qatar-katar-grand-prix-kindinos-asfaleia-odigon-atychima-thermokrasies-erimou