FORMULA 1

Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ απαλλάχθηκε από κάθε υποψία… από τη FIA

Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ: Οι ισχυρισμοί εναντίον του Προέδρου της FIA ήταν αβάσιμοι και ισχυρά στοιχεία, πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία,
Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ απαλλάχθηκε από κάθε υποψία… από τη FIA

Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ: Ο Πρόεδρος της FIA, ύποπτος για παρέμβαση στην απόδοση ποινής σε βάρος του Φερνάντο Αλόνσο στη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια την έγκριση της πίστας του Λας Βέγκας το 2023, απαλλάχθηκε από τον Πρόεδρο της FIA μετά από εσωτερική έρευνα.

Όλα καλά στον καλύτερο από όλους τους δυνατούς κόσμους για τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ. Η αντικατάσταση του Jean Todt στην επικεφαλής της FIA αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας σχετικά με δύο καταγγελίες για υποτιθέμενη παρέμβαση στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 το 2023. Μια έρευνα που οδήγησε σε… ολικό άσπρισμα.

Για ποιο πράγμα ήταν ύποπτος ο Πρόεδρος της FIA;

Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ : Ο πρώην οδηγός ράλι ήταν ύποπτος για δύο παραπτώματα. Από τη μία πλευρά, θα είχε παρέμβει στη διεξαγωγή του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας 2023. Ο Ben Sulayem κατηγορήθηκε ότι κάλεσε τον Sheikh Abdullah bin Hamad bin Isa Al Khalifa, αντιπρόεδρο της FIA, υπεύθυνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και ο οποίος συμμετείχε στο GP της Σαουδικής Αραβίας 2023 με επίσημη ιδιότητα, καθιστώντας σαφές ότι πίστευε ότι ένα πέναλτι από τον Fernando Alonso ( Aston Martin ) θα έπρεπε να ανατραπεί.

Εκείνη τη στιγμή, ο Ισπανός έλαβε μια πρώτη ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή τοποθέτησε λάθος το αυτοκίνητό του στο πλέγμα εκκίνησης. Αυτή η πρώτη ποινή εκτελέστηκε κατά το πρώτο του pit stop, αλλά ο δύο φορές πρωταθλητής έλαβε μια δεύτερη ποινή 10 δευτερολέπτων μετά τον τερματισμό, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι η Aston Martin είχε αγγίξει το μονοθέσιο κατά την εφαρμογή της πρώτης ποινής, κάτι που απαγορεύεται.

Αν είχε περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση, ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τελικά πέσει στην 4η θέση με αυτό το δεύτερο πέναλτι. Τελικά, αρκετές ώρες αργότερα, η δεύτερη ποινή ακυρώθηκε και ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής μπόρεσε να πιστωθεί ξανά στο βάθρο.

Επιπλέον, ο Mohammed Ben Sulayem βρέθηκε στο στόχαστρο μιας άλλης υποψίας παρέμβασης σχετικά με την έγκριση της πίστας του Λας Βέγκας ενόψει του ομώνυμου Grand Prix το φθινόπωρο του 2023. Ο Πρόεδρος της FIA θα προσπαθούσε να αποτρέψει την έγκριση της αστικής πίστας σε ένα πλαίσιο εντάσεων με τον τοπικό προγραμματιστή.

Ο Πρόεδρος υπερασπίστηκε τον εαυτό του στις στήλες του αγγλικού περιοδικού GP Racing, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υγεία των οδηγών και την πειθαρχία. «Ο πρόεδρος της FIA είναι αυτός που υπογράφει την έγκριση για τις νέες πίστες. Θα μπορούσα να είχα αρνηθεί (γιατί το κύκλωμα δεν ήταν έτοιμο έγκαιρα για την επιθεώρηση. Σημείωση του συντάκτη). Αλλά μόλις η ομάδα μου είπε ότι ήταν ασφαλές να οδηγήσω εκεί… επειδή είμαι οδηγός, νοιάζομαι για την ευημερία των οδηγών και των ανθρώπων που τους υποστηρίζουν, του προσωπικού μας και των κριτών. Το έκανα.

Αν είχα αρνηθεί (την έγκριση ), θα ήταν καταστροφικό (για την F1). Αλλά θα ήταν νόμιμο. Προσέχω όμως γιατί μου αρέσει αυτό το άθλημα. Τελικά, είμαστε μαζί σε αυτό. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές αποστολές. Αλλά είμαστε στο ίδιο καράβι. »

Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ : Η πλήρης ετυμηγορία της FIA

«Το Τμήμα Συμμόρφωσης της FIA, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, έχει διεξαγάγει εκτεταμένες έρευνες σχετικά με ισχυρισμούς για πιθανή παρέμβαση σε αθλητικές αποφάσεις σε αγώνες της Formula 1 το 2023.

Αφού εξέτασε τα αποτελέσματα των ερευνών, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν ισχυρισμούς για παρέμβαση οποιουδήποτε είδους που αφορούσαν τον Πρόεδρο της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλεγιέμ.

Μια ισχυρή και ευρεία ανεξάρτητη εξέταση διήρκεσε 30 ημέρες και περιλάμβανε την ακρόαση 11 μαρτύρων. Οι ισχυρισμοί εναντίον του Προέδρου της FIA ήταν αβάσιμοι και ισχυρά στοιχεία, πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία, παρουσιάστηκαν για να υποστηρίξουν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIA. Ο Πρόεδρος της FIA έχει απαλλαγεί από οποιαδήποτε παράβαση σχετικά με τους ισχυρισμούς παρέμβασης. »

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλεϊέμ απαλλάχθηκε από κάθε υποψία… από τη FIA», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!