ENGINE POWER

WRC Ιαπωνίας : Ένα καταστροφικό πρώτο στάδιο για Neuville, Fourmaux και Sordo

WRC Ιαπωνίας : Η πρώτη ιαπωνική σκηνή προκάλεσε ζημιά στους Thierry Neuville, Dani Sordo και Adrien Fourmaux. Ο Έλφιν Έβανς οδηγεί άνετα.

wrc-iaponias-rally-japan-iaponiko-japan-2023
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

WRC Ιαπωνίας :  Ένα καταστροφικό πρώτο στάδιο για Neuville, Fourmaux και Sordo, ο Evans στο προβάδισμα

  • Το πρώτο στάδιο του Ράλι Ιαπωνίας 2023 προκαλεί μεγάλες ζημιές. Αγωνιζόμενος σε ομίχλη και βροχή, ο τελικός της σεζόν του WRC έχασε δύο ηγέτες του Rally1 στη δεύτερη ειδική, που αγωνίστηκε τη νύχτα από Πέμπτη προς Παρασκευή, ώρα Γαλλίας. Ο Dani Sordo (Hyundai) και ο Adrien Fourmaux ( M-Sport Ford) βγήκαν εκτός δρόμου στην ίδια γωνία!
  • Ο Ισπανός, του οποίου το μονοθέσιο κάηκε ολοσχερώς το 2022, και ο Γάλλος, που έκανε μια πολλά υποσχόμενη επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία χάρη στην απόδοσή του στο Rally2 φέτος, είναι αλώβητοι, όπως και ο συνοδηγός τους Carlos Carrera και Alexandre Coria. Από την άλλη, δεν θα επιστρέψουν στο δρόμο σε αυτό το πρώτο στάδιο.
  • Το SS4 ακυρώθηκε από την Race Direction. Η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεψε στο ιατρικό ελικόπτερο να απογειωθεί σε περίπτωση ανάγκης.
  • Στο SS7, ήταν ο μόνος οδηγός που συναγωνίστηκε τον αρχηγό Elfyn Evans (Toyota) που χτύπησε ένα δέντρο. Ο Thierry Neuville (Hyundai) έκανε λάθος φεύγοντας από το δρόμο στην πρώτη κιόλας γωνία αυτής της ειδικής! Ο Βέλγος και ο συνοδηγός του Martijn Wydaeghe είναι επίσης αβλαβείς, αλλά δεν θα προχωρήσουν περισσότερο σε αυτό το στάδιο:

 

 

  • Άλλοι οδηγοί έκαναν λάθη, κυρίως στην Toyota. Ο τοπικός της σκηνής Takamoto Katsuta έσκισε πολλά τμήματα του αμαξώματος του στο τέλος του SS2 ενώ οδηγούσε πολύ (υπερβολικά) γρήγορα (+ 6 λεπτά). Στη συνέχεια, στο SS6, ήταν ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier που χτύπησε μια ράγα ασφαλείας, ευτυχώς με μειωμένη ταχύτητα (+10 δευτερόλεπτα).
  • Ο Ott Tänak (M-Sport Ford) επιβραδύνθηκε από ένα απερίσκεπτο σύστημα αποθαμβώματος και μετά από ηλεκτρικά προβλήματα, δεν διεκδικεί πλέον τη νίκη.
  • Η μάχη για τη νίκη μετατρέπεται σε μονομαχία μακρινής απόστασης μεταξύ του Elfyn Evans και του Sébastien Ogier. Ο Γάλλος είναι σχεδόν 2 λεπτά πίσω από τον Ουαλό, και δεν πρέπει να μπορεί να τον προλαβαίνει τακτικά. Μια τέτοια δαπάνη που μπορεί να εξηγηθεί από ένα πέναλτι 1 λεπτού που επιβλήθηκε στον Ogier. Το Gapençais άργησε πολύ να αντικαταστήσει μια πόρτα καθώς και ένα κομμάτι rollbar εντός της ρυθμιζόμενης προθεσμίας του service park.
  • Ο ολοκαίνουργιος πρωταθλητής του WRC2, Andreas Mikkelsen (Skoda) βρίσκεται στην 4η προσωρινή θέση. Ο Νορβηγός αντισταθμίζει την έλλειψη ισχύος του Fabia Rally2 του με την ευελιξία του σε στροφές με στροφές και βρεγμένες πίστες.

WRC Ιαπωνίας : Ο Thierry Neuville αφηγείται τη συντριβή του στο Ράλι Ιαπωνίας

WRC Ιαπωνίας :  Ένα λάθος κατά την ανάγνωση του βρεγμένου δρόμου κόστισε τις πιθανότητες του Thierry Neuville για τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών στην Ιαπωνία.

Exit mobile version