EXTRATIME

Αυστριακός Καγκελάριος: Αν πέσει ο Έβρος θα έρθουν 100 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη

Αυστριακός Καγκελάριος: Προειδοποίησε πως εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν για την Ευρώπη «εάν πέσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα». Την άμεση βοήθεια της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό αλλά και διμερές επίπεδο, ζήτησε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, με φόντο την συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο. Στη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή...

Αυστριακός Καγκελάριος για πρόσφυγες
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Αυστριακός Καγκελάριος: Προειδοποίησε πως εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν για την Ευρώπη «εάν πέσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα».

Την άμεση βοήθεια της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό αλλά και διμερές επίπεδο, ζήτησε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, με φόντο την συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο. Στη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, ο καγκελάριος Κουρτς προειδοποίησε πως εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν για την Ευρώπη «εάν πέσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα».

«Σε όλο τον κόσμο 100 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε φυγή «και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά η πραγματικότητα», και σε περίπτωση που υπάρξει μία επέλαση στα σύνορά της, η Αυστρία είναι προετοιμασμένη να τα προστατεύσει, σημείωσε ο κ. Κούρτς.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος δήλωσε πως είναι ενάντια στην υποδοχή επιπλέον, νέων προσφύγων στην χώρα, ακόμη και παιδιών ή γυναικών αφού όπως είπε «όποιος υποδέχεται γυναίκες και παιδιά, υποδέχεται το ίδιο καλά τους πατέρες και τους άνδρες».

Έβρος – Μεταναστευτικό: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους, αναφέρει το Reuters

Έβρος μεταναστευτικό: Ντοκουμέντο, Τούρκος αστυνομικός ρίχνει δακρυγόνα (vids)

Exit mobile version