Σαν σήμερα στις 11 Δεκεμβρίου του 1981 ο Μοχάμεντ Άλι δίνει τον 61ο και τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Ήταν κόντρα στον Τρέβορ Μπέρμπικ, από τον οποίο ο Άλι ηττήθηκε με ομόφωνη απόφαση των κριτών στα σημεία.

Ο αγώνας ονομάστηκε «Drama in Bahama» και πραγματοποιήθηκε στο Νασάου στις Μπαχάμες. Ο Μοχάμεντ Άλι 39 ετών τότε και μόλις δύο χρόνια πριν διαγνωσθεί από τη νόσο Πάρκινσον (από την οποία και ουσιαστικά πέθανε το 2016, σε ηλικία 74 ετών) δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Έτσι η ήττα από τον 27χρονο Τρέβορ Μπέρμπικ ήρθε μάλλον αναμενόμενα, παρότι ο Άλι άντεξε και στους 10 γύρους της αναμέτρησης

Μετά ήττα από του από τον Λέον Σπινκς το 1978 είχε αποκτήσει τον τίτλο του ξανά συνολικά για τρίτη φορά, επτά μήνες αργότερα. Ο Μοχάμεντ Άλι αποχώρησε από την αγωνιστική δράση για τα επόμενα δύο χρόνια. Η επιστροφή του συνοδεύτηκε από μία ήττα από τον Λάρι Χολμς το 1980, για να ακολουθήσει αυτή το 1981 στο τελευταία ματς της καριέρας του.

Μετά τη νίκη του επί του άλλοτε Κάσιους Κλέι, ο Τρέβορ Μπέρμπικ πήγε πάνω και αφού τον αγκάλιασε του είπε οτι αποτελεί είδωλό του από όταν μικρό παιδί και ότι χωρίς εκείνον δεν θα είχε καταφέρει να φτάσει ως εδώ.

11/12/1981: Δείτε παρακάτω τον τελευταίο αγώνα του Μοχάμεντ Άλι με τον Τρέβορ Μπέρμπικ