ΑΤΖΕΝΤΑ

Google Doodle: Η ημέρα των Φαλάφελ

Ένα ιδιαίτερο Google Doodle για την ημέρα των Φαλάφελ
Google Doodle: Η ημέρα των Φαλάφελ

Ένα τελείως διαφορετικό Google Doodle σε σχέση με όσα έχουν δει, αποφάσισε να δημιουργήσει σήμερα (18/6) η Google.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, θέλησε να τιμήσει την ημέρα των Φαλάφελ, ενός πραγματικά μοναδικού εδέσματος, που δημιουργείται από ρεβίθια ή κουκιά.

Τι είναι όμως τα Φαλάφελ;

Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι τηγανητές μπαλίτσες ή δίσκοι φτιαγμένα από άλευρο ρεβιθιών, από κουκιά ή συνδυασμό και των δύο.

Είναι παραδοσιακό πιάτο της μεσανατολικής κουζίνας, που πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο. Συνήθως σερβίρεται μέσα σε αραβική πίτα, που μοιάζει με φάκελο, ή τυλιγμένα σε ένα είδος αρτοσκευάσματος που ονομάζεται ταμπούν και μοιάζει με τορτίγια.

Τα Φαλάφελ είναι τυπικό συστατικό της μεσανατολίτικης κουζίνας και διατίθενται παντού σε όλον τον κόσμο ως υποκατάστατα του κρέατος και «φαγητό στο χέρι» από πλανόδιους.

Μάλιστα είναι πάρα πολύ δημοφιλές ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, που το έχουν άμεσα συνδεδεμένο με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η ιστορία των Φαλάφελ:

Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν για το πως προήλθαν τα Φαλάφελ. Ωστόσο η επικρατέστερη θεωρία, είναι ότι το πιάτο εφευρέθηκε στην Αίγυπτο πριν από περίπου 1000 χρόνια από Κόπτες, που τα έτρωγαν ως υποκατάστατα κρέατος τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Το συγκεκριμένο φαγητό σιγά-σιγά, μετακινήθηκε και προς άλλες περιοχές, με τα ρεβίθια να δίνουν τη θέση τους στα κουκιά.

Εικάζεται μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έδεσμα, μπορεί να φτάνει και στον καιρό της Αρχαίας Αιγύπτου.

Δείτε το σημερινό Google Doodle:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Google Doodle: Η ημέρα των Φαλάφελ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.