ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημέρα του Μπάτμαν: O αγαπημένος super hero γιορτάζει

Το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου οι φίλοι των κόμιξ απανταχού της Γης γιορτάζουν την Ημέρα του Μπάτμαν (Batman Day).
Ημέρα του Μπάτμαν: O αγαπημένος super hero γιορτάζει

Η αλήθεια είναι πως έχουμε ακούσει αρκετές περίεργες Παγκόσμιες Ημέρες, όπως εκείνη της μπριζόλας. Αλλά ότι ο το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου υπάρχει ημέρα του Μπάτμαν, σίγουρα δεν ευρέως γνωστό.

Ο Μπάτμαν (Μπρους Γουέιν), ένας από τους δημοφιλέστερους ήρωες των κόμιξ, με θητεία εκτός από το χαρτί και στην κινούμενη εικόνα (τηλεόραση και κινηματογράφος).

Διώκτης του κακού στην Γκόθαμ Σίτι (Νέα Υόρκη) «γεννήθηκε» από το πενάκι του αμερικανού κομίστα Μπομπ Κέιν και την καθοριστική συμβολή του συγγραφέα και σεναριογράφου Μπιλ Φίνγκερ. Πρωτοεμφανίσθηκε στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics, που κυκλοφόρησε την Πρωτομαγιά του 1939.

Η DC Comics και η Warner, στις οποίες ανήκουν τα δικαιώματα του Μπάτμαν, διοργανώνουν κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν τον ήρωα που εξακολουθεί να έχει αμέτρητους φίλους 81 χρόνια μετά τη «γέννησή» του.

Πάρτε μια γεύση από τους εορτασμούς πριν από δύο χρόνια: 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ημέρα του Μπάτμαν: O αγαπημένος super hero γιορτάζει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.