ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Εορτολόγιο Τετάρτη 10 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη των Αγίων Σαράντα Πέντε Μαρτύρων.
Εορτολόγιο Τετάρτη 10 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Τετάρτη 10 Ιουλίου: Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες μαρτύρησαν στη Νικόπολη της Αρμενίας και μεταξύ αυτών ήταν και οι πρόκριτοι της πόλεως Δανιήλ, Μαυρίκιος, Αντώνιος και Λεόντιος.

Όταν το 315 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Λικίνιος εξέδωσε διάταγμα κατά των χριστιανών, οι Σαράντα Πέντε αυτοί Άγιοι, πήγαν μόνοι τους στο δούκα και φανέρωσαν ότι είναι χριστιανοί. Σε ερώτηση του Λυσία, ποιος τους έπεισε να μη θυσιάζουν στους θεούς, αυτοί απάντησαν:

«Ο Χριστός είναι εκείνος που μας δίδαξε και μας έπεισε να μη λατρεύουμε θεούς ανύπαρκτους, και να μη προσκυνούμε τα είδωλα τους». Οργισμένος ο δούκας, διέταξε και τους φυλάκισαν δεμένους χειροπόδαρα, χωρίς να τους δίδεται καθόλου ψωμί και νερό. Οι Άγιοι πέρασαν τη νύκτα προσευχόμενοι. Μεταξύ άλλων, έλεγαν: «Ευλογούμε, Κύριε, εσένα, το βασιλιά της δόξας. Διότι συ είσαι η αληθινή ζωή, που θυσιάστηκες για μας τους αμαρτωλούς, ο Υιός του αληθινού Θεού. Ένωσέ μας, Κύριε, ώστε όλοι μαζί με μια ψυχή να σε ομολογήσουμε και όλοι μαζί να πεθάνουμε».

Το πρωί ο Λυσίας, αφού τους έβγαλε από τη φυλακή, τους ρώτησε αν μετάνιωσαν και επανήλθαν στους θεούς του κράτους. Οι Άγιοι με ένα στόμα απάντησαν: «χριστιανοὶ ἐσμέν». Είμαστε χριστιανοί. Με μανία τότε ο Λυσίας διέταξε και τους έκοψαν χέρια και πόδια, και έπειτα τους έριξαν στη φωτιά. Έτσι, όλοι μαζί αξιώθηκαν να πάρουν το αμάραντο στεφάνι του μαρτυρίου.

Πηγή: Saint.gr

Εορτολόγιο Τετάρτη 10 Ιουλίου

Άγιοι Βιάνωρ και Σιλουανός

Άγιος Απολλώνιος από τις Σάρδεις

Άγιοι Μύριοι

Σύναξη πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων

Άγιος Αθανάσιος ο Πεντασχοινίτης

Όσιοι Παρθένιος και Ευμένιος οι εν Γορτύνη της Νήσου Κρήτης

Οσία Αμαλία

Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εν τοις Βιάτου ή Βεώτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψανων του Αγίου Γρηγορίου επισκόπου Άσσου εν Γέρα Λέσβου

Άγιος Τιθόης ο Μάρτυρας

Όσιος Αντώνιος ο Ρώσος ο Εσφιγμενίτης

Άγιος Γεώργιος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο Γλυκύς

 

Σήμερα 10/7 γιορτάζουν τα ονόματα: Αμαλία, Αμελί

Σήμερα 10/7 ήλιος ανέτειλε στις 6:11π.μ. και θα δύσει στις 8:49μ.μ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εορτολόγιο Τετάρτη 10 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.