ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα της ΝΔ στην Αθήνα και έβγαλε «χολή» για τον Χάρη Δούκα, πριν καν αναλάβει καθήκοντα!

«Δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους» έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Χάρη Δούκα
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα της ΝΔ στην Αθήνα και έβγαλε «χολή» για τον Χάρη Δούκα, πριν καν αναλάβει καθήκοντα!

Μόλις 3 εβδομάδες έχουν περάσει από τον β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών και ο Άδωνις Γεωργιάδης μην μπορώντας να «καταπιεί» τη συντριπτική ήττα που υπέστη η ΝΔ στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, ξεκίνησε να πετάει λάσπη στον νέο δήμαρχο Αθηνών, Χάρη Δούκα, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του!

Προφανώς διότι το Μαξίμου και ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρούν τους γαλάζιους Δήμους και τις κερδισμένες Περιφέρειες ως κομματικά «τσιφλίκια» τους, υπάρχει και η σχετική αποθράσυνση να ανακατεύονται σε εσωτερικά θέματα του Δήμου Αθηναίων, όπως είναι η κοπή των δέντρων στο πλαίσιο κατασκευής του σταθμού μετρό στα Εξάρχεια.

Και κάπως έτσι, ένας υπουργός της κυβέρνησης ασχολείται με το να κάνει… «αντιπολίτευση» σε έναν νεοεκλεγμένο Δήμαρχο, επιστρατεύοντας επιχειρήματα που υπάγονται στη σφαίρα της… μελλοντολογίας, αφού αν δεν δεις έργο από έναν Δήμαρχο – δεν μπορείς και να τον κρίνεις.

Και όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο έκρινε τον Χάρη Δούκα που δεν έχει καθίσει ούτε μια μέρα στην καρέκλα του Δημάρχου (από 1η Ιανουαρίου 2024 θα αναλάβει καθήκοντα, όπως όλοι οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες), άλλα έβγαλε και «καταδικαστική» απόφαση γράφοντας σε ανάρτησή του «ότι δεν είναι μακριά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή του» Χάρη Δούκα!

Αφορμή της «χολωμένης» επίθεσης που έκανε ο Άδωνις στο νέο Δήμαρχο, ήταν η παρέμβαση του Χάρη Δούκα για την αλόγιστη κοπή δέντρων που υπάρχουν για δεκαετίες στα Εξάρχεια. Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει τις εργασίες κοπής και έγραψε σε ανάρτησή του:

«Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα.

 Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όντας σε πλήρη ταύτιση με την καταστροφική πολιτική Μπακογιάννη που για 5 χρόνια έβαζε τους εργολάβους να πετσοκόβουν εκατοντάδες δέντρα χωρίς κανένα σοβαρό σχέδιο ανάπλασης, χαρακτήρισε «φαιδρή» την ανάρτηση του Δούκα για το μετρό Εξαρχείων, μην μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του για το ότι ο Δήμος Αθηναίων σταμάτησε να είναι ο προσωπικός «παιδότοπος» του ανιψιού του πρωθυπουργού. Ο Άδωνις έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter:

«Ο @h_doukas έκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα….πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν σέβεται ούτε καν την ετυμηγορία των Αθηναίων που «μαύρισαν» τον Κώστα Μπακογιάννη και εξέλεξαν νέο Δήμαρχο, και έβγαλε μάλιστα και… πόρισμα ότι θα σταματήσει το Μετρό ο Δούκας, μόνο και μόνο επειδή δεν ακολουθεί την πολιτική «οδοστρωτήρα» που εφάρμοζε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ήταν ικανός να «ξηλώσει» και να ξαναφτιάξει μια γειτονιά 2-3 φορές και όπως να’ ναι, αναλόγως πάντα τα… κέφια των εργολάβων. Ενδεικτικό της ερήμωσης που άφησε πίσω του σε επίπεδο πρασίνου, ήταν ότι υποσχόταν να βάλει 75.000 δέντρα στην Αθήνα, και τελικά έβαλε μόλις 5.000, ενώ περίπου 4.500 δέντρα ξεράθηκαν και κόπηκαν λόγω κακής διαχείρισής τους…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα της ΝΔ στην Αθήνα και έβγαλε «χολή» για τον Χάρη Δούκα, πριν καν αναλάβει καθήκοντα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.