ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι ημερομηνία πληρωμής για τις συντάξεις του Νοεμβρίου!

Πλησιάζει η μέρα που οι συντάξεις του Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αυτή είναι ημερομηνία πληρωμής για τις συντάξεις του Νοεμβρίου!

Από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, θα αρχίζουν οι συντάξεις του Νοεμβρίου να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, δίνοντας… ανάσα στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα και πιο αναλυτικά οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

  • Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023.
  • Το ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και η ΔΕΗ θα πληρώσουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι από τον Οκτώβριο του 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Συντάξεις: Έρχονται αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου 2024

Οι συνταξιούχοι επίσης θα δουν πράγματα να αλλάζουν με τον ερχομό του 2024, αφού θα έχουμε τέσσερα νέα μέτρα, πέρα από το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Αρχικά αναμένεται να δουν αυξήσεις στα ποσά που θα λάβουν από 1/1/2024, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ αύξηση υπολογίζεται πως θα κυμανθεί από 3% έως 3,5%.

Τι θα λάβουν 2.600.000 συνταξιούχοι:

  • Αυξήσεις από 1.1.2024: Περίπου 3%
  • Πληρωμή: Τέλη Δεκεμβρίου 2023

Αύξηση στην τσέπη: 1.900.000 συνταξιούχους

  • Επίδομα προσωπικής διαφοράς: 750.000 συνταξιούχους
  • Ύψος επιδόματος: 100 € – 200 €

Κριτήρια χορήγησης επιδόματος:

  • Προσωπική διαφορά: Άνω των 10 €
  • Μηνιαία σύνταξη: Έως 1.600 €

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτή είναι ημερομηνία πληρωμής για τις συντάξεις του Νοεμβρίου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.