ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Airbnb: Ο όρος που βάζει φρένο στους ιδιοκτήτες

Φρένο στη «χρυσή βίζα» για Airbnb στην Αθήνα - Δεν θα μπαίνουν σε βραχυχρόνια μίσθωση ακίνητα!
Airbnb: Ο όρος που βάζει φρένο στους ιδιοκτήτες

Airbnb: Περιορισμούς στη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, τα οποία θα αποκτηθούν μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα» εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές, στόχος είναι να αυξηθούν τα διαθέσιμα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση.

Αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις, η πρόταση προβλέπει την «έξωση» από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, όσων επενδύουν σε ακίνητα μέσω της «χρυσής βίζας», με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Το σχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες θα συζητηθούν εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα έρθει η σχετική διάταξη που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στα όρια της Golden Visa που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι αλλαγές στα όρια θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο, διάστημα το οποίο ενδεχομένως να επιτρέψει σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση και η οποία εκκρεμεί να λάβουν τη «χρυσή βίζα» στα σημερινά όρια.

Ο νέος χάρτης των επενδύσεων για τη «χρυσή βίζα» θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας και εξετάζεται να δημιουργηθούν δύο, τρία ή τέσσερα σκαλοπάτια τιμών (250.000-400.000-500.000- 800.000 ευρώ), ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την περίπτωση όπου γίνεται επένδυση σε διατηρητέα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν εισηγήσεις να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπως η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και από τον ΦΠΑ στις δαπάνες αποκατάστασης αυτών των κτιρίων, η έκπτωση από τον φόρο εισοδήματος, ο μειωμένος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος από εκμίσθωση, ο υπολογισμός της παλαιότητας με βάση την πραγματική χρονολογίας κατασκευής και όχι την τελευταία οικοδομική άδεια.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Airbnb: Ο όρος που βάζει φρένο στους ιδιοκτήτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.