Ακόμα και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ αδυνατούν να παρακολουθήσουν το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την 4η δόση και τα «ήξεις αφήξεις» του υπουργείου Υγείας.

Ακόμα και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ αδυνατούν να παρακολουθήσουν το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με την 4η δόση και τα «ήξεις αφήξεις» του υπουργείου Υγείας.

Ακόμα και στον σκληροπυρηνικό ΣΚΑΪ που για δυόμιση έτη τάχθηκε άκριτα υπέρ των μαζικών εμβολιασμών και των διαχωρισμών, άρχισαν να ειρωνεύονται τα ήξεις αφήξεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την χρησιμότητα της 4ης δόσης.

Μετά την απίστευτη δήλωση της Μίνας Γκάγκα που πρότεινε να κάνουν την 4η δόση μόνο όσοι φοβούνται για να πάρουν μια… παρηγοριά από την Pfizer, τώρα και ο Θάνος Πλεύρης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, φανερώνοντας μια αδιανόητη προχειρότητα και έναν άκρως επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο Θάνος Πλεύρης βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, και επιβεβαίωσε το ρητό πως «γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει». Ο υπουργός σχολίασε τα υπάρχοντα εμβόλια σχετικά με τις τρέχουσες μεταλλάξεις, λέγοντας πως «έχουν λιγότερη ασφάλεια στις τελευταίες παραλλαγές που υπάρχουν». Κάπου εκεί ο δημοσιογράφος έσπευσε να τον διορθώσει λέγοντας «μη λέτε ασφάλεια, να λέτε προστασία γιατί θα ακούσει ο πολίτης και θα μαζευτεί».

Και έτσι ο υπουργός Υγείας διόρθωσε την… περίεργη πρόταση του και είπε πως τα εμβόλια «έχουν λιγότερη προστασία» στις τελευταίες παραλλαγές του ιού, ενώ πρόσθεσε πως είναι ασφαλή «και τα πιο δοκιμασμένα εμβόλια παγκοσμίως».

Όσον αφορά την τέταρτη δόση, αυτά που ειπώθηκαν θύμιζαν περισσότερο κλίμα… καφενείου παρά δημόσια τοποθέτηση ενός υπουργού Υγείας που ερωτάται από δημοσιογράφους για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

«Στις ηλικίες 30-59 η Επιτροπή έχει πει πως δεν υπάρχει κλινικό όφελος, αλλά κάποιος μπορεί να κάνει το εμβόλιο», είπε ο Θάνος Πλεύρης, με την Μαρία Αναστασοπούλου να τον διακόπτει με κωμική διάθεση λέγοντας «αν δεν υπάρχει κλινικό όφελος, τότε γιατί να το κάνω;», με τον Δημήτρη Οικονόμου να της απαντά «έτσι για να πεις ότι το έκανες, για εφέ…» και ένας άλλος δημοσιογράφος να προσθέτει «για να παρτάρεις το καλοκαίρι».

Ένας πραγματικός τραγέλαφος, την ώρα που οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση να μάθουν πως θα κινηθούν, ο υπουργός Υγείας αντιμετωπίζει τον εμβολιασμό σα να είναι… ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο και οι δημοσιογράφοι κάνουν… πλακίτσα με την υγεία του λαού. Ταυτόχρονα, ο Θάνος Πλεύρης μια δηλώνει πως τα εμβόλια είναι επικαιροποιημένα για τις μεταλλάξεις και μια δηλώνει πως απλώς προστατεύουν από την σοβαρή νόσηση (που ούτε αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό) και ελπίζει σε ένα νέο ενημερωμένο εμβόλιο από το φθινόπωρο.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, οι πολίτες βλέπουν ένα υπουργείο Υγείας να μην τους αποτρέπει να εμβολιαστούν «για ψύλλου πήδημα», εκθέτοντας έτσι για το τίποτα χιλιάδες πολίτες σε πιθανές παρενέργειες που αποδεδειγμένα υπάρχουν. Όλα αυτά ενώ ακόμα και ο Ηλίας Μόσιαλος δηλώνει πως δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για την 4η δόση, άλλα και άλλοι «ειδικοί» δηλώνουν την αντίθεση τους στην επικίνδυνη… «απλοχεριά» που επιδεικνύει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αντιφάσεις, πληροφόρηση που «μπάζει νερά» και στρατηγικές αποφάσεις «του ποδαριού» είναι αυτό που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από την κυβέρνηση. Και το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως πλέον «μυρίστηκαν» αυτό το μπάχαλο ακόμα και τα πιο φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, και δεν διστάζουν να το εκφράσουν ανοιχτά…