ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Αυτά είναι τα βασικά προϊόντα στα οποία αναμένονται νέες αυξήσεις φωτιά – Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης!

Πολύ δύσκολα τα πράγματα με την ακρίβεια να… χτυπάει πάρα πολλά καθημερινά αγαθά!
Ακρίβεια: Αυτά είναι τα βασικά προϊόντα στα οποία αναμένονται νέες αυξήσεις φωτιά – Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης!

Δεκάδες ανατιμήσεις φέρνει η ακρίβεια σε βασικά αγαθά προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Η περίοδος του Πάσχα θα είναι πραγματικά τρομακτική για τον κόσμο, αφού οι τιμές θα αυξηθούν στο ψωμί, στα ζυμαρικά, στους λογαριασμούς του ρεύματος και φυσικά στα καύσιμα.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ηλιέλαιο, αλεύρια και άλλα σιτηρά, με την κυβέρνηση μάλιστα να προχωρά σε ελέγχους για τα αποθέματα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Από το Σεπτέμβριο και μετά η ακρίβεια έχει κάνει την εμφάνιση της και κάθε μήνα υπάρχουν πολλά προβλήματα στους πολίτες και όχι μόνο.

Ποια είναι τα προϊόντα που ακριβαίνουν;

Σύμφωνα με το Mega πολλά είναι τα προϊόντα που ακόμα δεν έχουν τελειώσει με την άνοδο της τιμής τους.

Συγκεκριμένα θα δούμε αλλαγές στα:

  • Στην ζάχαρη: Από 0,75λεπτά το κιλό θα πάει σε 0,85 λεπτά το κιλό
  • Στο ηλιέλαιο: Από 11 με 14 ευρώ το 5λιτρο θα αυξηθεί στα 16 ευρώ
  • Ενώ αυξήσεις θα υπάρχουν και σε:
  • Ζυμαρικά
  • Δημητριακά
  • Καφέ
  • Γαλακτοκομικά
  • Κρέας
  • Ακριβό μου καρβελάκι – «Φωτιά» η τιμή του ψωμιού

Φυσικά αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η τιμή ρεκόρ του σιταριού αφού πλέον έχει ο τόνος να πωλείται 424 ευρώ.

Αυξήσεις λόγω αυτού παρατηρούνται σε:

  • Κουλουράκια
  • Κέικ
  • Τσουρέκια (από 9 με12 ευρώ το κιλό έχουν πάει στα 10 με 13 ευρώ )
  • Λοιπά γλυκίσματα

Για όλα αυτά μίλησε η Έλσα Κουκουμέρια, πρόεδρος Αρτοποιών Θεσσαλονίκης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Έτσι για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση δείχνει την ανικανότητα της να βοηθήσει τα μεσαία νοικοκυριά, την ώρα που ο πρωθυπουργός μας μιλάει για εκλογές και κυβέρνηση συνεργασίας.

Κώστας Παπαδόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία