ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρίβεια: Έρχεται νέο σοκ με τις ανατιμήσεις – Τα προϊόντα που θα είναι αποκλειστικά για λίγους

Χαμός με τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα - Εκτόξευση της ακρίβειας!
Ακρίβεια: Έρχεται νέο σοκ με τις ανατιμήσεις – Τα προϊόντα που θα είναι αποκλειστικά για λίγους

Η ακρίβεια στα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ συνεχίζει να δημιουργεί έναν ασφυκτικό κλοιό στα ελληνικά νοικοκυριά με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις.

Πλέον ως «αγαθό για λίγους» θα μπορούν να χαρακτηριστούν βασικά προϊόντα όπως τα εποχιακά φρούτα και τα λαχανικά ενώ ένας νέος κύκλος ανατιμήσεων αναμένεται σε σιτηρά και έλαια.

Ακρίβεια: Τα προϊόντα που θα είναι αποκλειστικά για λίγους

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουλίου, οι διεθνείς τιμές του μαλακού σιταριού έφθασαν στο υψηλότερο σημείο της τιμής τους, εξέλιξη που προέκυψε έπειτα από την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά.

Οι εξελίξεις φέρνουν σε δύσκολη θέση την Ευρώπη καθώς αναμένεται να ανοίξει ένας νέος κύκλος ανατιμήσεων τη στιγμή που σύμφωνα με το κανάλι του Mega, ο δείκτης φυτικών ελαίων αυξήθηκε κατά 14 μονάδες τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Παράλληλα, ένα νέο πρόβλημα έρχεται στο προσκήνιο με την παρατεταμένη καλοκαιρία του χειμώνα που δεν βοήθησε στην καρποφορία των πυρηνόκαρπων (ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια κ.α).

Δύσκολη χαρακτηρίζεται όμως και η κατάσταση για τα λαχανικά με παράδειγμα τα κολοκυθάκια τα οποία πωλούνται χονδρικώς στο 1 ευρώ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 0,80 ευρώ και πέρυσι στα 0,70 € σημειώνοντας ραγδαία αύξηση στην τιμή τους.

Φυσικά όλες αυτές οι ανατιμήσεις οδηγούν σε απόγνωση τους Έλληνες καταναλωτές ενώ θυμίζουμε πως στις 3 από τις 5 κατηγορίες κρεάτων, οι αυξήσεις στη χώρα, είναι υψηλότερες από τον κοινοτικό μέσο όρο ενώ αντίστοιχα είναι τα δεδομένα και για τα τυριά και το γάλα.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία