ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξανδρος Μεταξάκης: Θύμα του εμβολίου της AstraZeneca επειδή εμπιστεύθηκε κυβέρνηση και «ειδικούς» – Έπαθε 2 θρομβώσεις

AstraZeneca: «Εξαρχής γνωρίζαμε ότι όλα έχουν προέλθει από το εμβόλιο και το διαπίστωσε και ο ΕΟΦ», είπε ο Α. Μεταξάκης στο «Καλημέρα Ελλάδα»
Αλέξανδρος Μεταξάκης: Θύμα του εμβολίου της AstraZeneca επειδή εμπιστεύθηκε κυβέρνηση και «ειδικούς» – Έπαθε 2 θρομβώσεις

Ένα τεραστίων διαστάσεων υγειονομικό έγκλημα αποκαλύπτεται (και) στην Ελλάδα, όσο τρέχουν οι εξελίξεις με το – αποσυρμένο πλέον – εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο η ίδια η φαρμακευτική παραδέχτηκε ότι ενδέχεται να προκαλέσει θρομβώσεις που μπορούν να οδηγήσουν και στον θάνατο.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες ωθήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους «τηλεπλασιέ» ειδικούς να λάβουν άφοβα το συγκεκριμένο εμβόλιο, χωρίς καμία αρχή να αναλαμβάνει ευθύνη για ενδεχόμενες παρενέργειες. Οι πολίτες ούτε καν ενημερώνονταν αρμοδίως για το ρίσκο που αναλάμβαναν για την υγεία τους, αφού είχε επιβληθεί απόλυτη σιωπή για τα μειονεκτήματα του σκευάσματος και οι επιστημονικές αντιρρήσεις είχαν φιμωθεί.

Μετά τις απανωτές αγωγές για σοβαρές παρενέργειες από το AstraZeneca στην Αγγλία και άλλες χώρες, ξεκίνησαν και Έλληνες να καταγγέλλουν πώς τους κατέστρεψε την υγεία το σκεύασμα που για μήνες διοχέτευε στο κοινό η επιτροπή ειδικών και το ελληνικό υπουργείο Υγείας. Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 και είναι ένας από τους ανθρώπους που είχε την παρενέργεια της εκδήλωσης θρόμβων.

Δεκαπέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca έπαθε δύο θρομβώσεις και υπεβλήθη σε χειρουργεία για να σώσει τη ζωή του. Για 9 ολόκληρους μήνες πάλευε για να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά ήταν ένας από τους τυχερούς που τα κατάφεραν. Πολλοί συμπολίτες του δεν είχαν την ίδια τύχη. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μιας 44χρονης στην Κρήτη τον Μάιο του 2021, η οποία εμφάνισε θρόμβωση μετά την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca και πέθανε λίγες μέρες μετά.

Και ενώ σε όλον τον κόσμο οι θάνατοι νέων από AstraZeneca μαρτυρούσαν ότι κάνει μεγαλύτερη ζημιά σε μικρές ηλικίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε πλατφόρμα εμβολιασμού 30-39 ετών, για να «ξεστοκάρει» το ήδη κακόφημο AstraZeneca. Εγκλήματα για τα οποία ουδείς εισαγγελέας ασχολείται.

«Εξαρχής γνωρίζαμε ότι όλα έχουν προέλθει από το εμβόλιο και το αναφέρουν και τα επίσημα αποτελέσματα από τα εργαστήρια του ΕΟΦ», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή κατά της AstraZeneca και του ελληνικού δημοσίου.

Όπως ανέφερε η αγωγή αφορά σε πρόκληση σωματικής και ηθικής βλάβης με τη δίκη να έχει πάρει δύο αναβολές γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν έχει υποβάλει φάκελο. Φυσικά ουδείς από την πλευρά της πολιτείας ή της εταιρείας, ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη για την παρολίγο φονική δόση του εμβολίου.

«Από την εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου», επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεταξάκης και ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού μετά τα χειρουργεία στα οποία υπεβλήθη «μου είπαν να κάνω και τη δεύτερη δόση και ταλαιπωρήθηκα επί 7 μήνες γιατί προσπαθούσα να βγάλω ένα έγγραφο το οποίο να λέει ότι δεν πρέπει να κάνω τη δεύτερη δόση».

Μετά από δύο αναβολές η δίκη για την αγωγή που έχει καταθέσει κατά της AstraZeneca και του ελληνικού δημοσίου έχει προσδιοριστεί για τις 10 Οκτωβρίου 2024.

Ακούστε τη μαρτυρία του Αλέξανδρου Μεταξάκη από το 8:25 λεπτό του βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλέξανδρος Μεταξάκης: Θύμα του εμβολίου της AstraZeneca επειδή εμπιστεύθηκε κυβέρνηση και «ειδικούς» – Έπαθε 2 θρομβώσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.