ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, οι δείκτες του ρολογιού πάνε μία ώρα μπροστά ενώ η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που...
Αλλαγή ώρας: Γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά

Την Κυριακή 29 Μαρτίου, οι δείκτες του ρολογιού πάνε μία ώρα μπροστά ενώ η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορoνοϊός: Νταλικέρης γύρισε από την Ισπανία, έσπασε την καραντίνα και τον «κάρφωσε» η μητέρα του

Πότε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932 και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου όπου τα ρολόγια είχαν τεθεί μία ώρα μπροστά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας: Γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.