ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή ώρας: Θα γυρίσουμε φέτος πίσω τα ρολόγια μας;

Πλησιάζει η μέρα για την αλλαγή ώρας και το ερώτημα είναι αν θα πράξουμε το ίδιο και φέτος.
Αλλαγή ώρας: Θα γυρίσουμε φέτος πίσω τα ρολόγια μας;

Αρκετή συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή ώρας, που γίνεται χειμερινή την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Και φέτος λοιπόν, στις 29 Οκτωβρίου θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.

Ενώ την αντίθετη διαδικασία θα ακολουθήσουμε την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, όπου στις 31 Μαρτίου 2024 θα πάμε μία ώρα μπροστά.

Η παύση της αλλαγής από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής.

Συγκεκριμένα, κάθε χώρα θα αποφάσιζε σε ποια ώρα θα έμενε και από κει και πέρα, δε θα άλλαζε κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο.

Αυτό θα γινόταν από το 2021 και μετά, ενώ το 84% είχε συμφωνήσει σε αυτή την οριστική αλλαγή, που αφορούσε όλα τα κράτη-μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο από τότε προέκυψαν πολλά θέματα που πήγαν πίσω το θέμα με την αλλαγή ώρας, αφού αρχικά υπήρξε η πανδημία του κορονοϊού και έπειτα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μένει να δούμε αν θα έρθει ξανά στο προσκήνιο, μόλις χαλαρώσουν λίγο τα πράγματα και επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλαγή ώρας: Θα γυρίσουμε φέτος πίσω τα ρολόγια μας;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.