ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή – Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουν τα ρολόγια

Ναι θα κοιμηθούμε μία ώρα λιγότερο ξανά
Αλλάζει η ώρα την Κυριακή – Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουν τα ρολόγια

Αλλάζει  η ώρα την Κυριακή και το μόνο σχόλιο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι πως θα κοιμηθούμε λιγότερο (ξανά)! Α κι ότι καλοκαιριάζει επίσης!

Τα ξημερώματα λοιπόν της Κυριακής 25 Μαρτίου, τα ρολόγια μας θα δείξουν 4:00 αντί για 3:00 και ναι, λογικά θα κοιμηθείς λιγότερο αλλά το καλό είναι πως δεν θα το καταλάβεις!!(κάτι είναι κι αυτό σωστά;)

Η αλλαγή της ώρας γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου,οπότε και κοιμόμαστε μία ώρα λιγότερο (μία ώρα μπροστά) καθώς και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, που κοιμόμαστε μία ώρα παραπάνω (μία ώρα πίσω).

Κύριος λόγος της αλλαγής της ώρας, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας αφού κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας συνολικά.

Μάλιστα πλέον περίπου στις 70 χώρες εφαρμόζουν το μέτρο αυτό, ενώ στην Ελλάδα εφαρμόστηκε από το 1975.

Μία ωρίτσα είναι…Κουράγιο!!Θα περάσει!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλάζει η ώρα την Κυριακή – Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουν τα ρολόγια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.