ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Αμείλικτα ερωτήματα και πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον ελληνικό λαό

«Γιατί δεν βγήκε ο στρατός;»
Ανδρέας Βορύλλας: Αμείλικτα ερωτήματα και πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον ελληνικό λαό

Ανδρέας Βορύλλας: Αμείλικτα τα ερωτήματα που πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον ελληνικό λαό, τονίζει σε δήλωσή του στο Sportime ο βουλευτής της Νίκης.

«Να ξεκινήσω εκφράζοντας την οδύνη μου για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών και τις τεράστιες ζημιές στις περιουσίες των πολιτών. O Θεός να δίνει δύναμη στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται», τόνισε αρχικά ο κ. Βορύλλας.

«Δεν μπορώ», ανέφερε, παρά να «σημειώσω πως το κράτος έχει συνέχεια και στις ευθύνες. Δεν είναι τυχαίο αυτό που ζήσαμε φέτος το καλοκαίρι με τις φωτιές και ζούμε και τώρα με τις πλημμύρες».

«Πρέπει να είμαστε πλέον πολύ προσεκτικοί τόσο στο τι λέμε αλλά πολύ περισσότερο στο τι πράττουμε. Πλέον αθώες ψυχές χάνονται λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας του κράτους να δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο διαβίωσης για τους πολίτες του», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βορύλλα η εθνική τραγωδία «που διαδραματίζεται εδώ και τέσσερις ημέρες στη Θεσσαλία εγείρει αμείλικτα ερωτήματα και πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον ελληνικό λαό«.

«Γιατί δεν βγήκε ο στρατός, αφού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας, ήταν έτοιμος να παρέμβει από την Τετάρτη το βράδυ; Πως είναι δυνατόν, μετά από 62 ώρες, οι αρχές να μη γνωρίζουν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι και πόσοι οι νεκροί συμπατριώτες μας στις λάσπες;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της Νίκης.

Ο κ. Βορύλλας, υπογράμμισε πως είναι «ανυπολόγιστες οι ζημιές που έχει υποστεί τον τελευταίο καιρό – αλλά και τα τελευταία χρόνια – η Ελλάδα σε γεωργικό κεφάλαιο, δασικό πλούτο και σε υποδομές».

Πρέπει «να ληφθούν άμεσα για τη φροντίδα των πλημμυροπαθών, σε ποιες άλλες παρεμβάσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των πληγέντων;», αναρωτήθηκε.

«Επισημαίνουμε πως η οικονομική καταστροφή στη Θεσσαλία θα συμπαρασύρει στον όλεθρο την εθνική οικονομία. Το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, που αποτελούσε πάνω από το 20% της τροφικής αλυσίδας μας, τώρα έχει καταστραφεί. Κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκρηκτική αύξηση των τιμών σε βασικά είδη αλλά και την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν οι κάθε λογής “μαυραγορίτες”», είπε.

Καλούμε την κυβέρνηση «να προβεί άμεσα στην επιβολή πλαφόν στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, γιατί οι συνέπειες της καταστροφής σε μείγμα με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια θα φτωχοποιήσουν περαιτέρω τα ελληνικά νοικοκυριά. Επίσης την καλούμε να σταματήσει τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν μπορεί», σημείωσε ο Ανδρέας Βορύλλας.

Ο βουλευτής της Νίκης ανέφερε επίσης πως «αν δεν γίνει επανασχεδιασμός του ταμείου Ανάκαμψης τώρα πότε θα γίνει».

«Αλήθεια διερωτώμαι πλέον αν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης ή προσπαθούν να κρύψουν πράγματα κάτω από το χαλί της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε, μιλώντας στο Sportime.

«Δεν θα μπω στη διαδικασία αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής. Αφού συμβαίνει ποια μέτρα πήραμε ως κράτος για την αντιμετώπισή της; Δεν μπορώ παρά να ρωτήσω τι γίνεται με την κατάθεση των αντιπλημμυρικών χαρτών της χώρας; Θυμούνται κάποιοι ότι η Ελλάδα έχει στο πρόσφατο παρελθόν βρεθεί υπόλογη στην Ε.Ε. για τη μη κατάθεση των χαρτών και ενός ολοκληρωμένου συστήματος πλημμυροπροστασίας», είπε ο Ανδρέας Βορύλλας ενώ αναρωτήθηκε αν έχουν αξιοποιηθεί οι επιστημονικές μελέτες και τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση ή «απλώς δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα και όλα τελειώνουν, ξεχνιούνται και πάμε ξανά από την αρχή με την παραίτηση η την απομάκρυνση ενός αρμόδιου υπουργού».

«Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον μία σοβαρή πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων που σοβούν για δεκαετίες», κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Αμείλικτα ερωτήματα και πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαντήσει στον ελληνικό λαό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.