ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Απέτυχε παταγωδώς ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί το πριν τις πλημμύρες – Η αποτυχία και μετά δείχνει επικινδυνότητα

«Η απουσία της πολιτείας πριν και μετά την καταστροφή είναι τουλάχιστον εξοργιστική», σημείωσε.
Ανδρέας Βορύλλας: Απέτυχε παταγωδώς ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί το πριν τις πλημμύρες – Η αποτυχία και μετά δείχνει επικινδυνότητα

Ανδρέας Βορύλλας: Απέτυχε παταγωδώς ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί το πριν τις πλημμύρες – Η αποτυχία και μετά δείχνει κρισιμη επικινδυνότητα, υπογράμμισε ο βουλευτής της Νίκης με δηλώσεις του στο Sportime για την επόμενη μέρα της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία.

«Πανω από 200.000 χιλιαδες κουφάρια ζώων κοίτονται νεκρά, μέρες μετά τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, με τον κρατικό μηχανισμό να κοιτά ανύμπορος να αντιδράσει» υπογράμμισε αρχικά ο Ανδρέας Βορύλλας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νίκης η διαχείριση της κρίσης πριν και μετά δείχνει πως «οι αρμόδιοι ή απλά δεν μπορούν ή απλά δεν ξέρουν» πως να διαχειριστούν την οικολογική βόμβα που άφησε πίσω του το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Ποιος έχει αναλάβει τον συντονισμό των περιφερειών και των δήμων για να γίνει η περισυλλογή των νεκρών ζώων που έχουν δημιουργήσει συνθήκες οικολογικής βόμβας στην καρδιά της Ελλάδας», διερωτήθηκε ο Ανδρέας Βορύλλας.

«Ποια είναι ή θα είναι η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων και ποιες οι συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα; Θα ενημερώσουν οι αρμόδιοι για την κατάσταση ή θα συνεχίζουν να παίζουν με την υγεία και τις ζωές των πολιτών;», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νίκης, με φόντο την απαγόρευση ταφής των ζώων καθώς κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας.

Ανδρέας Βορύλλας: Απέτυχε παταγωδώς ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί το πριν τις πλημμύρες – Η αποτυχία και μετά δείχει επικινδυνότητα

Ο Ανδρέας Βορύλλας εξήρε την προσπάθεια των κατοίκων ενώ όπως είπε σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται τουλάχιστον σοβαρό θα έπρεπε να επέμβει η δικαιοσύνη για τις καταγγελίες που θέλουν τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους συνεργεία ιδιωτών για να απομακρύνουν να νεκρά ζώα.

«Η απουσία της πολιτείας πριν και μετά την καταστροφή είναι τουλάχιστον εξοργιστική», σημείωσε ο Ανδρέας Βορύλλας, ενώ ζήτησε την αρωγή οργανισμών και της επιστημονικής κοινότητας ώστε όπως είπε να προλάβουμε «έστω και την τελευταία στιγμή να μην κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων».

Δεν μας μένει πολύς χρόνος ακόμα για να δουλέψουμε σοβαρά και να αποτρέψουμε να ξεσπάσοουν μολυσματικές ασθένειες στις πληγείσες περιοχές. Ο ιός του Δυτικου Νείλου, η λεπτοσπείρωση, σοβαρές μολύνσεις, E.coli και Salmonella δεν θα περιμένουν να ξυπνήσει από το λήθαργο ο κρατικός μηχανισμός.

«Για άλλη μια φορά καλώ της αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με τη βοήθεια της Παναγίας μας να ξεπεράσει η χώρα την ανείπωτη αυτή τραγωδία. Κουράγιο στους συμπολίτες μας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Βορύλλας για πλημμύρες: Οι συνέπειες της καταστροφής και η ανεξέλεγκτη ακρίβεια θα φτωχοποιήσουν περαιτέρω τα ελληνικά νοικοκυριά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Απέτυχε παταγωδώς ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί το πριν τις πλημμύρες – Η αποτυχία και μετά δείχνει επικινδυνότητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.