ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Έτσι εξηγείται το πλεόνασμα – Ο φόβος για τα καύσιμα και το ψέμα για τις επενδύσεις

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Βορύλλας χαρακτήρισε ψέμα τα δις επενδύσεων στην ελληνική αγορά από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.
Ανδρέας Βορύλλας: Έτσι εξηγείται το πλεόνασμα – Ο φόβος για τα καύσιμα και το ψέμα για τις επενδύσεις

Στην θρυλική φράση της Μαρίας Αντουανέτας για τον λαό που πεινάει και το παντεσπάνι αναφέρθηκε ο βουλευτής του Β2 Τομέα Δυτικής Αθήνας της ΝΙΚΗΣ, Ανδρεάς Βορύλλας, με φόντο την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε την πρότασή του για επιστροφή στους Έλληνες του πλεονάσματος των δυο τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ τον μήνα είναι μια «γενναία αύξηση» που «θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα».

Σαν να βρισκόμαστε στη Γαλλία του 18ου αιώνα όταν οι Γάλλοι ζητούσαν ψωμί και η Μαρία Αντουανέτα αναρωτιώνταν «γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι», ανέφερε στο Sportime ο Ανδρέας Βορύλλας για την αύξηση των 50 ευρώ τον μήνα.

Ο βουλευτής με τη ΝΙΚΗ μίλησε για «τηλεοπτικά σόου για την πάταξη της ακρίβειας και δήθεν πρόστιμα σε εταιρείες για αισχροκέρδεια».

Ο Ανδρέας Βορύλλας αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για Ιανουάριο- Φεβρουάριο, το οποίο ξεπέρασε τα 2,2 δις. ευρώ υπογράμμισε πως η «ακρίβεια σε συνάρτηση με την αισχροκέρδεια στη διατροφική αλυσίδα επιφέρει τεράστια έσοδα από ΦΠΑ» ενώ έκανε λόγο για παραλογισμό στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας.

Μάλιστα ο Ανδρέας Βορύλλας τόνισε τον προβληματισμό της ΝΙΚΗΣ για το γεγονός πως οι τιμές των καυσίμων και τις ενέργειας παραμένουν σταερδές εδώ και έναν χρόνο στην πηγή τους.

«Ο φόβος μας είναι ότι κρύβονται αλλότρια συμφέροντα», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Βορύλλας χαρακτήρισε ψέμα τα δις επενδύσεων στην ελληνική αγορά από μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πολυεθνικά funds, που «αγόρασαν στο 10% της αξίας τους τα “κόκκινα δάνεια” από τις ελληνικές τράπεζες και τώρα τα πωλούν σε πολίτες τρίτων χωρών για να λάβουν την golden visa, την ώρα που ο εργαζόμενος των 830 ευρώ δεν βρίσκει φθηνότερο ενοίκιο από 450 ευρώ».

Ο Ανδρέας Βορύλλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θυγατρικές εταιρείες μεγάλων ομίλων οι οποίες όπως είπε «αφού ενταχθούν είτε στα ΕΣΠΑ, είτε στο Ταμείο Ανάκαμψης, νέμονται τον πλούτο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έκλεισαν».

Ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ έκανε στο σημείο αυτό σημαντικές καταγγελίες για «ανταλλαγές τιμολογίων των θυγατρικών μεγάλων ομίλων» καθώς και «για την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών».

Ο Ανδρέας Βορύλλας πρότεινε το «πλεόνασμα των δυο τελευταίων ετών να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες, μέσω της δραστικής μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ των τροφίμων από το 13% στο 8% και του και του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από 24% στο 20%».

Τόνισε επίσης την ανάγκη μίας γενναίας μείωσης «της έμμεσης φορολογίας» ώστε οι πολίτες θα δουν μείωση τιμών από το αναποτελεσματικό μέτρο «της αύξησης των 50 ευρώ μικτά στους χαμηλόμισθους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Έτσι εξηγείται το πλεόνασμα – Ο φόβος για τα καύσιμα και το ψέμα για τις επενδύσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.