ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Πώς η κυβέρνηση υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό του κόστους του ΕΝΦΙΑ και όχι σε μείωση 10%

Ο υπαρκτός κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί για τους πολίτες το κόστος και γιατί.
Ανδρέας Βορύλλας: Πώς η κυβέρνηση υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό του κόστους του ΕΝΦΙΑ και όχι σε μείωση 10%

Ανδρέας Βορύλλας: Πώς η κυβέρνηση υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό του κόστους του ΕΝΦΙΑ και όχι σε μείωση 10%, με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο βουλευτής της Νίκης, Ανδρέας Βορύλλας, κατά την εισήγησή του στην επιτροποή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εξήγησε πως με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ο κίνδυνος να πολλαπλασιαστεί για τους πολίτες το κόστος αντί να υπάρξει μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Βορύλλας, τόνισε ότι στο άρθρο 44 και την προτεινόμενη διάταξη όπου περιλαμβάνεται η προϋπόθεση πως για να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 10% είναι απαραίτητη η ασφαλιστική κάλυψη της κατοικίας, θα οφεληθούν τις ανώτερες κονωνικές τάξεις με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο Ανδρέας Βορύλλας ανέφερε ότι το παραπάνω μέτρο – προϋπόθεση (σ.σ. της αφαλιστικης κάλυψης), δημιουργεί αναπάντητα ερωτήματα, καθως υπάρχει μετακύληση του φόρου προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ανδρέας Βορύλλας: Πώς η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό του κόστους του ΕΝΦΙΑ και όχι σε μείωση 10%

Το βάρος από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα είναι, τόνισε ο κ. Βορύλλας, εντελώς δυσανάλογο (σ.σ. της μείωσης του ΕΝΦΙΑ) για τον πολίτη.

«Υποχρεώνεται ο πολίτης να επιβαρυνθεί με το κόστος ασφάλισης της κατοικιας του, επωφελούμενος μία υποδεέστερη μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 10%», ανέφερε.

Ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νίκης, υπογράμμισε ότι η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ θα χορηγηθεί αν η ασφάλεια περιλαμβάνει το 100% της αξίας του ακινήτου.

Όμως, όπως ανέφερε ο κ. Βορύλλας, ο προσδιορισμός της αξίας του ακινήτου με το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού γίνεται με βάση την τιμή ζώνης κάθε περιοχής.

Έτσι, με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης, θα προκύψουν δυσανάλογες ασφαλιστικές αξίες και μεγάλα ασφαλιστικά κόστη, σε σχέση με την οφέλεια που προκύπτει από την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ.

«Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος προσδιορισμού της αξίας του ακινήτου», σημείωσε ο Ανδρέας Βορύλλας, ώστε όπως είπε να έχει δίκαιο χαρακτήρα η προτεινόμενη διάταξη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: Πώς η κυβέρνηση υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό του κόστους του ΕΝΦΙΑ και όχι σε μείωση 10%», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.