ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν την Κυριακή οι εκκλησίες – Πώς θα γίνονται οι τελετές (vid)

Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση μάσκας και υποχρεωτική η χρήση του αντισηπτικού
Ανοίγουν την Κυριακή οι εκκλησίες – Πώς θα γίνονται οι τελετές (vid)

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Ισχυρή είναι η σύσταση για χρήση μάσκας και υποχρεωτική η χρήση του αντισηπτικού.

Με τη συμμετοχή πιστών θα πραγματοποιούνται από αύριο Κυριακή, οι λειτουργίες και οι τελετές στις Εκκλησίες.

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας οι ναοί και χώροι λατρείας, θα υποδεχτούν τους πιστούς ενώ ιερείς και προσωπικό έχουν καταβάλει μέγιστη προσπάθεια, ώστε εφαρμοστούν οι κανόνες που έχουν θεσπίσει οι ειδικοί.

Από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται στις εκκλησίες και του ναούς και να συμμετάσχουν στη τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) υπό συγκεκριμένους όμως κανόνες.

Τι θα ισχύει από την Κυριακή.

Στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ.

«Μετά από δύο μήνες επανερχόμαστε στην κανονικότητα, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που πρέπει για τον κόσμο και την ασφάλειά του, 07:00 θα ξεκινήσει η λειτουργία.», ανέφερε στην κάμερα του Mega ο πατέρας Δαμασκηνός.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

Άγρια συμπλοκή νεαρών σε παραλία με 2 τραυματίες!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανοίγουν την Κυριακή οι εκκλησίες – Πώς θα γίνονται οι τελετές (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.