ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο – Έβγαλαν «λάδι» το Τάγμα Αζόφ στον ΣΚΑΪ: «Τάισαν τους Έλληνες – Δίνουν μάχη για την πατρίδα τους»!

Αδιανόητες προσπάθειες «ξεπλύματος» του Τάγματος Αζόφ από δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, προκειμένου να μη «λερωθεί» η ελληνική κυβέρνηση!
Απίστευτο – Έβγαλαν «λάδι» το Τάγμα Αζόφ στον ΣΚΑΪ: «Τάισαν τους Έλληνες – Δίνουν μάχη για την πατρίδα τους»!

Αδιανόητα πράγματα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ σε μια θλιβερή προσπάθεια να «βγει λάδι» το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ (!), από δημοσιογράφους που δεν είχαν την παραμικρή ντροπή να ωραιοποιήσουν ή ακόμα και να εκθειάσουν (!) τους Ουκρανούς νεοναζί!

Μετά τον χθεσινό σάλο που δημιουργήθηκε με το βίντεο του Ζελένσκι που εμφάνισε στη Βουλή νεοναζί του τάγματος Αζόφ, το… αφοσιωμένο κανάλι του Φαλήρου βάλθηκε να δώσει όλες τις δυνάμεις του για να ξεβγάλει τον φιλοναζιστικό «λεκέ» που λέρωσε την υπόληψη της κυβέρνησης.

Και αυτό το έκανε, όχι με το να καταδικάσει το στιγμιότυπο ντροπής και να ασκήσει σκληρή κριτική στον Ζελένσκι, άλλα «αθωώνοντας» το Τάγμα Αζόφ!

«Ευεργέτες» της Μαριούπολης οι ναζιστές του Αζόφ!

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου δεν δίστασε να εκθειάσει (!) το Τάγμα Αζόφ, λέγοντας ότι «επειδή υπάρχει μεγάλη υστερία γύρω από το Τάγμα Αζόφ, είναι ενταγμένο μέσα στον ουκρανικό στρατό, δεν είναι το Τάγμα Αζόφ του 2013 – 2014. Αν η Μαριούπολη είναι ακόμα όρθια είναι λόγω του Τάγματος Αζόφ (!) και της αντίστασης στην οποία μετέχουν και Έλληνες ομογενείς».

Κάπου εκεί τη σκυτάλη του μεγάλου «ξεπλύματος» πήρε ο Δημήτρης Οικονόμου προσθέτοντας ότι «ο Μανώλης Ανδρουλάκης (σ.σ. ο πρόξενος της Μαριούπολης) μας είπε ”μας τάισαν οι Αζόφ”», και η Λίνα Κλείτου συμπλήρωσε: «γιατί πρέπει εμείς να τρώμε τα κομμάτια μας κάθε φορά είτε είναι θέμα εσωτερικό ή εθνικό ή ένα εξωτερικό θέμα; Μέσα στο Τάγμα Αζόφ είναι πάρα πολλοί ομογενείς μας, αυτός ο τύπος που εμείς λέμε ναζί δίνει τη μάχη για την πατρίδα του».

Πραγματικά αδυνατεί να συλλάβει ο νους του τηλεθεατή μέχρι που μπορεί να φτάσει η φιλοκυβερνητική «κλίκα» δημοσιογράφων, μέχρι ποιο σημείο κατάντιας και εξευτελισμού μπορεί να κατρακυλήσει η ελληνική τηλεόραση!

Και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής «τάιζε κόσμο» και μάλιστα έκανε συσσίτια και άλλες ψηφοθηρικές «αγαθοεργίες». Και είχαν και επιθυμία να δώσουν «μάχες για την πατρίδα» (έτσι όπως τις αντιλαμβάνονταν οι ίδιοι) με κάθε συνταγματικά θεμιτό και αθέμιτο μέσο! Και μέσα στα αθέμιτα μέσα, υπήρξε και μια δολοφονία (του Παύλου Φύσσα) και άλλες βιαιοπραγίες, με συνέπεια να καταδικαστούν σαν εγκληματική οργάνωση!

Άρα σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν σήμερα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ, καλώς έπρατταν οι νεοναζί της ΧΑ και κακώς μπήκαν στην φυλακή; Υπάρχει «καλός» και «κακός» ναζισμός; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Τον καιρό της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ο ΣΚΑΪ κατακεραύνωνε τον νεοναζισμό, είχε σηκώσει «δημοκρατικές» παντιέρες και μιλούσε για «ιστορική απόφαση»! Και σήμερα βγαίνουν δημοσιογράφοι του ίδιου καναλιού και μιλούν για «καλούς», «πατριώτες» και «συμμορφωμένους» φασίστες; Είναι δυνατόν να παρακολουθούμε τέτοια αδιάντροπα «ξεπλύματα»;

«Όλα καλά» και για τον Άρη Πορτοσάλτε

Από την επιχείρηση «ξέπλυμα» δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και ο Άρης Πορτοσάλτε που αποκάλεσε… «Πουτινόφιλους» όσους διαμαρτύρονται:

«Όλα καλά. Έγινε τίποτα; Η επιλογή του βίντεο ήταν επικοινωνιακό λάθος. Το Αζόφ είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό, έχει μέσα ναζιστές οι οποίοι πήραν στις εκλογές 1-2%, στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή ναζιστών εγκληματιών που βρίσκονται στην φυλακή όλοι, ψηφίστηκαν με 7%».

Ενώ συνέχισε λέγοντας πως «εμείς έχουμε έναν καλεσμένο (σ.σ. τον Ζελένσκι), δεν καλέσαμε τον Μιχαήλ (σ.σ. το μέλος του Τάγματος Αζόφ), λέω ότι ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος. Ότι σηκώνονται οι Πουτινόφιλοι να κάνουν κριτική μου κάνει χιούμορ, δηλαδή βγαίνει το ΚΚΕ, οι απολογητές του Πούτιν, να σχολιάσουν έναν άνθρωπο».

Άρα σύμφωνα με την «Πορτοσάλτεια» λογική, όποιος καταδικάζει ένα άθλιο ναζιστικό μόρφωμα πρέπει οπωσδήποτε να είναι «οπαδός» μιας άλλης ιδεολογίας ή… θαυμαστής κάποιου ηγέτη! Και τι πάει να πει «επικοινωνιακό λάθος»; Το βασικό ζήτημα ποιο είναι κατά τα λεγόμενα του Πορτοσάλτε; Το αν στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση με τον τρόπο της ένα ναζιστικό Τάγμα ή αν αυτή η κατάπτυστη επιλογή δεν πρέπει να βγαίνει προς τα έξω για… επικοινωνιακούς λόγους;

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο – Έβγαλαν «λάδι» το Τάγμα Αζόφ στον ΣΚΑΪ: «Τάισαν τους Έλληνες – Δίνουν μάχη για την πατρίδα τους»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.