ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο, μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε απηύδησε: «Ξεχαρβαλώθηκε το κράτος – Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης, να αναλάβει άλλος»!

«Αν ο πρωθυπουργός έχει άλλα ενδιαφέροντα - όπως τα ελληνοτουρκικά - να έρθει άλλος να μαζέψει αυτό το χάλι», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε!
Απίστευτο, μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε απηύδησε: «Ξεχαρβαλώθηκε το κράτος – Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης, να αναλάβει άλλος»!

Άρης Πορτοσάλτε: Όταν βλέπεις τον πιο πιστό «στρατιώτη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον χώρο της «δεσμευμένης» δημοσιογραφίας, μετά από 4μιση χρόνια να εξαπολύει βέλη κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τότε καταλαβαίνεις πώς τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ άσχημα στο Μαξίμου.

Ο Άρης Πορτοσάλτε υπήρξε πρωτο… μάστορας στο να κάνει «lifting» στο τσακισμένο επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης, μετά από κάθε φιάσκο, κάθε τραγωδία και κάθε καπιταλιστική πολιτική. Στην παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας, στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σε όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια (συνταξιοδοτικό, εργασιακό, εκπαιδευτικό κλπ.), στην παράδοση των περιουσιών των Ελλήνων στα ληστρικά funds, στις αυξήσεις στο ρεύμα χάριν των παρόχων, στην ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα χάριν των καρτέλ, στο φιάσκο του «Turkagean», στις πυρκαγιές και σε πολλά άλλα ζητήματα, υπήρχε πάντα ένας πρόθυμος Άρης Πορτοσάλτε να «ξεπλύνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Και όμως, ο κ. Πορτοσάλτε που πάντα έπινε νερό στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξαφνικά έκανε στροφή 180 μοιρών και παρουσίασε τον πρωθυπουργό όπως πραγματικά είναι, δηλαδή αδιάφορο και ανίκανο για την οργάνωση του κράτους! Και δεν έμεινε εκεί, άλλα ζήτησε να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης, για να αναλάβει κάποιος άλλος τη θέση του που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις τραγικές καταστάσεις που συμβαίνουν στη χώρα!

Μάλιστα ο δημοσιογράφος άφησε και έναν αιχμηρό υπαινιγμό, όταν αναρωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με τις συμφωνίες για τα ελληνοτουρκικά θέματα (όπου είναι κοινό «μυστικό» πλέον το τι διακυβεύεται σε αυτές), την ίδια στιγμή που η χώρα του βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η μία συμφορά διαδέχεται την άλλη, ενώ ο κρατικός μηχανισμός μοιάζει εντελώς διαλυμένος.

Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε ένα ξεχαρβάλωμα, και έχω την αίσθηση πως η κυβέρνηση το τελευταίο δίμηνο τα έχει χαμένα, αντιλαμβάνομαι πως ο κύριος πρωθυπουργός έχει την προσοχή του στραμμένη κάπου αλλού, αλλά αυτή την περίοδο, από τα Τέμπη μέχρι σήμερα έχουμε μία σειρά ζητημάτων.

Σκάσανε βλήματα σε μάχιμη μονάδα, δεν μάθαμε το πόρισμα γιατί είναι λένε ζήτημα υψίστης ασφαλείας. Το καταλαβαίνω, φαντάζομαι θα την καθαρίσουν κάποια μέρα την μονάδα. Είχαμε την κάθοδο των Κροατών. Κροάτες χούλιγκαν και είχαμε ένα νεκρό. Είχαμε την δολοφονία ενός άλλου οπαδού έξω από το Χαρίλαου.

Αλλά ένας από τους κύριους λόγους που ψηφίστηκε, η πλειοψηφία της κοινωνίας έδωσε το 41% σε δύο θριάμβους του Κυριάκου Μητσοτάκη, με διαφορά 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατί η κοινωνία είπε “Μητσοτάκη εσύ θα στρώσεις την καθημερινότητα”. Δεν το έχουμε δει ακόμη, η κυβέρνηση τα έχει χαμένα.

Κάποιος πρέπει να αναλάβει την συγκρότηση του κράτους από την αρχή, δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης; Έχει ενδιαφέροντα άλλα, όπως τα ελληνοτουρκικά θέματα; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να αναλάβει για να μαζευτεί αυτό το χάλι που βλέπουμε γύρω μας».

Ποια είναι η εξήγηση για την πρωτοφανή συμπεριφορά του Άρη Πορτοσάλτε; Πρόκειται για μια κρίση ειλικρίνειας; Μήπως κάποια αλλαγή επικοινωνιακής στρατηγικής που κρύβει αλλαγή «πλεύσης» στα εσωκομματικά της ΝΔ; Ή ίσως να λειτουργεί ο δημοσιογράφος ως «εκτονωτική βαλβίδα» για την οργή που νοιώθει ο κόσμος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης Πορτοσάλτε έχει πίσω του ολόκληρο βιογραφικό τοποθετήσεων που με ποικίλους τρόπους στήριζαν τη γιγάντωση αυτού του κράτους, που σήμερα ο ίδιος το ονομάζει «ξεχαρβαλωμένο». Και σίγουρα η αποσύνθεση αυτού του κράτους δεν συνέβη… ξαφνικά μέσα στους 2 τελευταίους μήνες.

Δεν μπορεί να ξεχαστεί για παράδειγμα η ανεκδιήγητη δήλωση του δημοσιογράφου ότι οι νεκροί στα Τέμπη ήταν… θυσία για να φτιαχτεί ένα καλύτερο κράτος και καλύτερες υποδομές.

Επομένως ο Άρης Πορτοσάλτε δεν μπορεί να βγάζει τον εαυτό του έξω από το «κάδρο» της καταστροφικής θητείας Μητσοτάκη, όσο θεαματική «κωλοτούμπα» και αν κάνει δημοσιογραφικά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτο, μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε απηύδησε: «Ξεχαρβαλώθηκε το κράτος – Αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης, να αναλάβει άλλος»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.