ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασλανίδης: «Έκανα το ρωσικό εμβόλιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα»!

Πόντιος ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε στη Μόσχα!
Ασλανίδης: «Έκανα το ρωσικό εμβόλιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα»!

Πόντιος ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε στη Μόσχα!

Ο πρώτος Έλληνας που δοκίμασε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Πρωταθλητής Τζούντο, Βαλέριος Ασλανίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την εμπειρία που έζησε, τη διαδικασία και τα αποτελέσματά της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το εμβόλιο και τη διαδικασία που πέρασε για να το κάνει:

«Μου τηλεφωνούν όλοι για αυτό. Είναι το ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ. Το κάνουν στη Ρωσία, μέχρι χθες 12.000 άνθρωποι το έκαναν. Ένας είμαι κι εγώ. Το έκανα πριν από 4 ημέρες. Δεν είναι όπως το εμβόλιο της γρίπης. Σε υποβάλλουν σε εξετάσεις πριν το κάνεις, πρέπει να μην είσαι άρρωστος, να μην έχεις αντισώματα, κοιτούν όλα τα όργανά σου να μην έχεις αρρώστιες και μετά γίνεται το εμβόλιο. Το πρώτο. Μετά από δύο εβδομάδες κοιτούν το σώμα σου, ο οργανισμός σου πως αντιδρά με τα αντισώματα και μετά γίνεται και δεύτερη δόση. Το πρώτο εμβόλιο σε ασφαλίζει για έξι μήνες και το δεύτερο μέχρι 2 χρόνια και παραπάνω, ως και 3 χρόνια».

Για την επιλογή του να κάνει το εμβόλιο:

«Είμαι στους βετεράνους της Ρωσίας, ήμουν πρωταθλητής. Ο φίλος μου που είναι πρόεδρος και μου το πρότεινε. Ήθελα να το κάνω, πήρα εισιτήριο και το έκανα στη Μόσχα».

Για το αν γίνεται πειραματικά:

«Στείλανε το εμβόλιο και στη Λευκορωσία. Δεν έχουν πρόβλημα οι άνθρωποι. Σ’ αυτό το πράγμα οι Ρώσοι είναι πρώτοι. Μου λένε ότι πηγαίνουν όλα καλά, δεν υπάρχουν προβλήματα. Όσοι το έκαναν δεν φοράνε μάσκες, ζουν ελεύθερα. Αυτό το κακό δεν ήρθε για μια ημέρα, θα ζούμε για καιρό μ’ αυτό. Δεν υπάρχει άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο και έχει κολλήσει».

Για το πόσο κοστίζει και αν υπάρχει στην αγορά:

«Δεν είναι ακόμη στην αγορά. Για εμένα ήταν δωρεάν. Τα εμβόλια που κάνουν στη Ρωσία δεν τα πληρώνουν οι πολίτες, τα χορηγεί το κράτος. Θα πουν και σ’ άλλο κόσμο να τα κάνει. Νομίζω στο τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα γίνει γενικά το εμβόλιο. Πρέπει να περάσουν όλοι από εξετάσεις. Αν κάποιος έχει πρόβλημα υγείας, θα του κάνουν το εμβόλιο που γίνεται στο Νοβοσιμπίρσκ, είναι πιο ήπιο. Είδαν ότι δεν έχω προβλήματα υγείας και μου έκαναν το πιο ισχυρό».

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασλανίδης: «Έκανα το ρωσικό εμβόλιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.