menu

Άστρος: Εξωφρενικές προφάσεις και καθυστερήσεις για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη


Αλέξανδρος Κωτάκης

Άστρος: Εξωφρενικές προφάσεις και καθυστερήσεις για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη


Θύμα της ασυνεννοησίας, της γραφειοκρατίας και της έλλειψης ευαισθησίας φαίνεται ότι έπεσε ένα μικρό παιδάκι και η οικογένειά του στο Άστρος.

Την περιπέτεια υγείας που ζει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ Καραγκούνης και η οικογένειά του στο Άστρος Αρκαδίας δημοσιοποίησε το «Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αναστάσιος Ευστρατιάδης» (στο Άργος Αργολίδας) περιγράφοντας τις τραγελαφικές καταστάσεις και την εξωφρενική κωλυσιεργία που παρουσιάζεται στην περίπτωσή του.

Ο μικρός προσπαθεί να βρει την κατάλληλη θεραπεία και περίθαλψη, όμως η οικογένεια του έχει πέσει θύμα της γνωστής γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους.

Όπως εξήγησαν στο argolikeseidhseis.gr οι υπεύθυνοι από το Κέντρο Φυσικοθεραπείας, το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και για τον λόγο αυτό δεν δίδεται αριθμός λογαριασμού. Το θέμα είναι να βρεθεί λύση μέσω της δημοσιοποίησης και να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι,  ώστε το μικρό παιδάκι να συνεχίσει την αγωγή του και να σταματήσει η κωλυσιεργία του μηχανισμού. Για τον λόγο αυτό κάνουν έκκληση σε οποιον μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε την έκκληση παρακάτω:

«Αυτός είναι ο δικός μας Παναγιώτης Ραφαήλ Καραγκούνης, που έχει διαγνωστεί από το 2019 με νωτιαία μυϊκή ατροφία. Λαμβάνει από 3 μηνών το φάρμακο Spinraza (έχει λάβει 5 δόσεις έως 9 μήνες πριν όπου του δόθηκε η τελευταία δόση).

Εδώ και ένα χρόνο ο μικρός είχε δρομολογηθεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία του, αλλά και για την ορθή ανάπτυξή του. Το μωρό αυτή τη στιγμή έχει τραχειοστομία και γαστροστομία.

Ο Παναγιώτης αυτό το διάστημα των 9 μηνών που περιμένουμε να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία δεν έχει λάβει ούτε την θεραπεία Spinraza και δεν αναπτύσσεται. Η ιατρός μας περίπου 1 μήνα πριν είπε στους γονείς ότι ο μικρός πιθανολογείται να πάρει τη γονιδιακή θεραπεία με ειδικούς ιατρούς σε άλλο νοσοκομείο και ότι θα έπρεπε να δώσουμε 4.000 ευρώ, όταν την ρωτήσαμε, γιατί χρειάζονται τα χρήματα είπε ότι θα πάρει τη γονιδιακή θεραπεία στο νοσοκομείο που βρίσκεται και δε θέλει λεφτά , αλλά κάθε εβδομάδα βρίσκει κώλυμα ότι πρέπει να πέσουν οι ηπατικές εξετάσεις του μικρού, ενώ είναι καθαρές.

Οταν ζητήσαμε ένα δούμε τις εξετάσεις, που δεν είναι καλές μας το αρνήθηκε. Τους τελευταίους 9 μήνες συνέχεια μας λέει ότι σε μια βδομάδα θα κάνει την θεραπεία και να κάθεται απομονωμένος να μην αρρωστήσει, αλλά κάθε φορά μας το ακυρώνει.

Πλέον η δικαιολογία των τελευταίων εβδομάδων ήταν πως το θέμα κάπου κολλάει και να μιλήσουμε με τον διοικητή, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ότι έχουν σταλεί όλα τα χαρτιά και οι αιτήσεις στον ΥΦΕΤ και στον ΕΟΦ και περιμένει το φάρμακο να έρθει, ενώ η ιατρός μας έχει πει ότι το φάρμακο ήταν εκεί και μας περίμενε από το 2020 και πως τώρα άλλαξε η χρονιά και πρέπει να πληρωθεί πάλι το φάρμακο.

Χθες το βράδυ ξαφνικά ο Παναγιώτης Ραφαήλ μας δεν μπορούσε να αναπνεύσει και διεκομίσθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου αρχικά τον έβαλαν στην εντατική και έπειτα τον έβγαλαν και τον έχουν σε δωμάτιο μαζί με ένα άλλο μωρό το οποίο έχει πυρετό.

Βοηθήστε μας να σώσουμε τον δικό μας ήρωα να ζήσει και να μεγαλώσει σαν ένα φυσιολογικό παιδί, έχει κι αυτός δικαίωμα στη ζωή, το παιδί έχει ακόμα 6 μήνες μέχρι να κλείσει τα 2 έτη και ως τότε πρέπει να έχει πάρει τη θεραπεία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή μετά από 9 μήνες αναμονής!!!”

Όπως μας εξήγησαν οι υπεύθυνοι από το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αναστάσιος Ευστρατιάδης στο Άργος οι οποίοι δημοσιοποίησαν και το θέμα, το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα και για τον λόγο αυτό δεν δίδεται αριθμός λογαριασμού. Το θέμα είναι να βρεθεί λύση μέσω της δημοσιοποίησης και να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι, ώστε το μικρό παιδάκι να συνεχίσει την αγωγή του και να σταματήσει η κωλυσιεργία του μηχανισμού. Για τον λόγο αυτό κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news