ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηνά Λινού κατακεραυνώνει Μητσοτάκη για πρόστιμο 100 ευρώ: «Άλλο να δίνεις κίνητρα και άλλο να τιμωρείς»

Για την αδικία και τον τιμωρητικό χαρακτήρα του υποχρεωτικού εμβολιασμού μίλησε η Αθηνά Λινού.
Αθηνά Λινού κατακεραυνώνει Μητσοτάκη για πρόστιμο 100 ευρώ: «Άλλο να δίνεις κίνητρα και άλλο να τιμωρείς»

Η Αθηνά Λινού μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους άνω των 60 ετών στην Ελλάδα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ μεταξύ άλλων στάθηκε στην αδικία και τον τιμωρητικό χαρακτήρα του μέτρου, που ουσιαστικά «χτυπά» τους χαμηλόμισθους.

«Πρέπει να μελετηθεί γιατί δεν ξέρουμε αν θα είναι αποδοτικό. Είναι άλλο να βάζεις πρόστιμο σε έναν υψηλόμισθο, που παίρνει 4000 ευρώ και άλλο να βάζεις πρόστιμο 100 ευρώ πχ σε έναν αγρότη που παίρνει 400 ευρώ. Πρέπει να δούμε αν θα έχει αποτελεσματικότητα, για την κοινωνική συνοχή», ανέφερε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά τα εναλλακτικά μέτρα, που προτείνει η καθηγήτρια είπε: «από σήμερα ξεκινά καμπάνια από ανώνυμους και επώνυμους ανθρώπους. Την εφαρμόσαμε ήδη σε 22 περιφέρειες και είδαμε ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά ραντεβού στους στόχους μας».

«Είναι άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο τιμωρίες και άλλο να παρεμβαίνεις στο σώμα του ανθρώπου. Είμαστε λίγο πριν κάνουμε επιθετική παρέμβαση».

«Είναι ακραίο γιατί το μόνο επόμενο που μας μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο και να τον εμβολιάζουμε με τη βία», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους νέους ή από τα παιδιά» σχολίασε και έθεσε τον εξής προβληματισμό.

«Επειδή ήρθε το παιδί του από το σχολείο, θα πρέπει να του αφαιρέσω το εισόδημά του;» και κατέληξε λέγοντας πως «θα πρέπει να επιτείνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και φυσικά του εμβολιασμού, γιατί αν έρθει η μετάλλαξη Όμικρον θα έχουμε έξαρση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθηνά Λινού κατακεραυνώνει Μητσοτάκη για πρόστιμο 100 ευρώ: «Άλλο να δίνεις κίνητρα και άλλο να τιμωρείς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.