ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Athos – Άθως: Το ντοκιμαντέρ για το Άγιο Όρος που σαρώνει στο Netflix

To ντοκιμαντέρ «Athos» προβάλλεται στο Netflix τις τελευταίες ημέρες έχοντας σημειώσει τεράστια επιτυχία.
Athos – Άθως: Το ντοκιμαντέρ για το Άγιο Όρος που σαρώνει στο Netflix

Η ταινία 1 ώρας και 35 λεπτών «Athos» είναι ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ το οποίο μας παρουσιάζει τη ζωή και την καθημερινότητα των μοναχών στο Άγιο Όρος.

Το γερμανικής παραγωγής ντοκιμαντέρ προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται διαθέσιμο και στην πλατφόρμα του Netflix και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση των trends στην Ελλάδα.

Οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι Πίτερ Μπάρντελε και Αντρέας Μάρτιν απέκτησαν σπάνια πρόσβαση στις μονές του Αγίου Όρους και με μία καλοστημένη παραγωγή μας ανοίγουν ένα παράθυρο από όπου μπορούμε να κοιτάξουμε μέσα στην καθημερινή ζωή των μοναχών.

Το ξεχωριστό αυτό μέρος της υφηλίου, η «Αυτόνομη μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους», κρύβει πολλές ομορφιές στη πιο καλά διαφυλαγμένη μοναστηριακή κοινότητα του κόσμου.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει κάθε πτυχή της μοναστηριακής ζωής με τους πρωταγωνιστές να είναι οι ίδιοι οι μοναχοί που επέλεξαν αυτή τη ζωή.

Με τη βοήθεια τριών μοναχών από το Άγιο όρος, το «Athos – A taste of heaven» αφηγείται την ιστορία του τόπου και των κατοίκων του με το θέμα της ταινίας να επικεντρώνεται στο δρόμο που ο κάθε άνθρωπος πρέπει να βρει και να ακολουθήσει στη ζωή του.

«Πρώτα πρέπει να θεραπεύσουμε τις ψυχές μας, μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους», είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του πατέρα Γαλακτίωνα ο οποίος ζει ως ερημίτης.

Ωστόσο δεν κινούνται όλοι οι μοναχοί (υπολογίζονται πάνω από 2.000) τόσο απομονωμένοι όσο ο πατέρας Γαλακτίωνας. Η κινηματογραφική ομάδα του Μπάρντελε ακολουθεί και τον πατέρα Επιφάνιο ο οποίος είναι μάγειρας και δεν περιφρονεί όλες τις απολαύσεις της ζωής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Athos – Άθως: Το ντοκιμαντέρ για το Άγιο Όρος που σαρώνει στο Netflix», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.