ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει βρει τρόπο να “δώσει” τον Καραμανλή – Ευτυχώς που δεν ήμουν στη Βουλή να τον χειροκροτήσω»

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, εκτίμησε ότι η ζημιά που παθαίνει η κυβέρνηση από την προστασία του Καραμανλή, είναι τεράστια
Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει βρει τρόπο να “δώσει” τον Καραμανλή – Ευτυχώς που δεν ήμουν στη Βουλή να τον χειροκροτήσω»

Ακόμα και ο «σκληροπυρηνικός» νεοφιλελεύθερος Μπάμπης Παπαδημητρίου, θεώρησε ντροπιαστικό το χειροκρότημα των γαλάζιων βουλευτών στον Κώστα Αχ. Καραμανλή, μετά την ομιλία του στη Βουλή. Μιλώντας σε εκπομπή του KONTRA, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός θα ήθελε πολύ να απαλλαχθεί από το «βαρίδι» που λέγεται Κώστας Καραμανλής, αλλά δεν μπορεί διότι κάτι τέτοιο θα είχε βαριές συνέπειες στον ίδιο και το κόμμα του.

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να ‘’δώσει’’ τον Καραμανλή. Αλλιώς ευχαρίστως θα τον ‘’έδινε’’. Διότι η ζημιά που παθαίνει η ΝΔ από αυτό το ζήτημα, είναι τεράστια. Ευχαρίστως θα έλεγε ‘’να πάει να δικαστεί, να πάει κα ό,τι βγει’’», είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ πιθανότατα εννοεί ότι το κόστος για να βγάλει η ΝΔ τον Καραμανλή στη «σέντρα», θα είναι κυρίως επικοινωνιακό. Αλλά εμείς θα προσθέσουμε ότι θα είναι κάτι πολύ περισσότερο, διότι αν μείνει απροστάτευτος ο βασικός «κρίκος» του Καραμανλή, οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών θα επεκταθούν και στους πιο «πάνω» κρίκους, για όσους έδιναν σκιώδεις εντολές, αποσιωπούσαν και συγκάλυπταν.

Με λίγα λόγια αν «δοθεί» ο Καραμανλής, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων που θα λάβει τεράστιες διαστάσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προστατεύεται ως τώρα, παρά το βαρύ κόστος για την κυβέρνηση που τους τελευταίους μήνες καταρρέει δημοσκοπικά. Διότι δεν έχει βρεθεί τρόπος να «καεί» το χαρτί που λέγεται Καραμανλής, χωρίς να γίνει «παρανάλωμα» όλη η κυβέρνηση.

Στην ουσία δηλαδή περιγράφεται ένας εγκλωβισμένος πρωθυπουργός που για να διαφυλάξει τα μικροπολιτικά του συμφέροντα, θέτει εμπόδια στον δρόμο της δικαιοσύνης. Κυρίως διότι η επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, αφορά πρωτίστως τον ίδιο.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έκανε και ένα καυστικό σχόλιο για το ενθουσιώδες χειροκρότημα ντροπής που επιφύλαξαν οι βουλευτές της ΝΔ για τον – πολιτικά υπεύθυνο – για τον θάνατο 57 ανθρώπων. Αν συγκροτούσαμε μια λίστα με τις πιο ντροπιαστικές σκηνές της μεταπολίτευσης, το χειροκρότημα στον Καραμανλή σίγουρα θα βρισκόταν στις πρώτες θέσεις. Ο κ. Παπαδημητρίου σχολίασε ότι «ευτυχώς δεν ήμουν στη Βουλή και δεν χρειάστηκε να χειροκροτήσω».

Υπονοώντας έτσι, ότι αυτό το αισχρό χειροκρότημα μόνο αυθόρμητο δεν ήταν, αλλά επιβλήθηκε ως «γραμμή» από το Μαξίμου. Ειδάλλως γιατί να είναι αναγκαστικό να χειροκροτήσουν και οι 158 γαλάζιοι βουλευτές; Θα μπορούσαν κάποιοι να διαχωρίσουν τη θέση τους και να μην χειροκροτήσουν από σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειές τους. Δεν το έκαναν, ακριβώς διότι ήταν μια επιτηδευμένη κομματική παράσταση…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης δεν έχει βρει τρόπο να “δώσει” τον Καραμανλή – Ευτυχώς που δεν ήμουν στη Βουλή να τον χειροκροτήσω»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.