ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: «Τέλος οι λαϊκές στη Θεσσαλία για 14 ημέρες» (vids)

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας λαϊκών στη Θεσσαλία και κάθε μορφής πλανόδιου εμπορίου.
Χαρδαλιάς: «Τέλος οι λαϊκές στη Θεσσαλία για 14 ημέρες» (vids)

Μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων λαϊκών αγορών στη Θεσσαλία.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση που κάνει κάθε απόγευμα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξήγησε ότι καταγράφηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό και περιλαμβάνονται στον συνολικό απολογισμό που γνωστοποιήθηκε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι επεκτείνονται οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες και ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και οι δομές Υγείας στη Λάρισα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος Ρομά Θεσσαλίας: «Λόγω κορονοϊού, δεν μπορούμε να κλέψουμε και να ζητιανέψουμε – Θέλουμε επίδομα!»

Επιπροσθέτως τόνισε ότι στεγανοποιείται η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο διότι διαπιστώθηκε πως υπάρχει σχέση με τον οικισμό της Νέας Σμύρνης.

Οσο για το επεισόδιο που σημειώθηκε με τους Ρομά, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν υπήρξε ένταση μαζί τους, εκτός από ελάχιστες φωνές. «Συζήτησαν μαζί μας και η γενική εικόνα ήταν πως οι άνθρωποι είχαν ανάγκη να μιλήσουμε μαζί τους και να τους εξηγήσουμε όσα χρειάζονται, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία», εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς εκτός οικισμού θα οδηγηθούν οι 20 θετικοί στον ιό οι οποίοι θα μπούν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία οι ευπαθείς ομάδες για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και οι δομές Υγείας στη Λάρισα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαρδαλιάς: «Τέλος οι λαϊκές στη Θεσσαλία για 14 ημέρες» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.