ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς αποφάσεις το ΚΥΣΕΑ – Προς «ναυάγιο» το θέμα με τις φρεγάτες;

Χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση ολοκληρώθηκε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας. Στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης να στείλει ένα αποτρεπτικό μήνυμα στις προκλήσεις της Άγκυρας, το ΚΥΣΕΑ πραγματοποίησε συνεδρίαση το απόγευμα της Παρασκευής (23/4). Ωστόσο, μετά το πέρας της τρίωρης συνάντησης δεν φαίνεται να πάρθηκαν ουσιαστικές αποφάσεις, τόσο για την αναβάθμιση των F-16,...
Χωρίς αποφάσεις το ΚΥΣΕΑ – Προς «ναυάγιο» το θέμα με τις φρεγάτες;

Χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση ολοκληρώθηκε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης να στείλει ένα αποτρεπτικό μήνυμα στις προκλήσεις της Άγκυρας, το ΚΥΣΕΑ πραγματοποίησε συνεδρίαση το απόγευμα της Παρασκευής (23/4).

Ωστόσο, μετά το πέρας της τρίωρης συνάντησης δεν φαίνεται να πάρθηκαν ουσιαστικές αποφάσεις, τόσο για την αναβάθμιση των F-16, όσο και του δανεισμού των δύο φρεγατών τύπου FREMM, που σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα φέρεται να… «ναυαγεί».

Η μόνη υπόθεση που προχώρησε σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση, ήταν η ενεργοποίηση υποπρογράμματος, για τα οπλικά συστήματα των μεταγωγικών αεροσκαφών C-27.

Πέρα από την υπόθεση της αναβάθμισης των F-16, η οποία εκκρεμεί εδώ και μήνες, νωρίτερα η εξειδικευμένη σε ναυτικά θέματα ιστοσελίδα Mer et Marin, σε άρθρο της υποστήριξε ότι και η παραχώρηση των δύο γαλλικών πολεμικών πλοίων φαίνεται να… «κολλάει».

Ο λόγος είναι η άρνηση της  Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί , η οποία σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της, που επικαλείται το δημοσίευμα, αποκάλεσε τις ελληνικές αξιώσεις «παντελώς ανεδαφικές», επειδή με την παραχώρηση αυτή, «θα μειώθεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Γαλλίας». Πάντως, μέχρι στιγμής η είδηση δεν έχει σχολιαστεί από το Γαλλικό ΥΕΘΑ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χωρίς αποφάσεις το ΚΥΣΕΑ – Προς «ναυάγιο» το θέμα με τις φρεγάτες;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.