ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη: «Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο νησί...
Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη: «Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα»

Την Κρήτη επισκέφτηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μίλησε για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις βεντέτες στην Κρήτη και δίνοντας το «παρών» στο Ηράκλειο σχολίασε ότι ότι η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά:

«Βρισκόμαστε εδώ διότι θέλουμε να στείλουμε μήνυμα που αφορά όλα εκείνα τα περιστατικά και τα φαινόμενα που αντιλαμβάνονται ορισμένοι σε κάποιες περιοχές ότι το κράτος δεν είναι παρών. Κάνουν λάθος. Η δημοκρατία έχει νόμους.

Η ελευθερία έχει νόμους και οι νόμοι εφαρμόζονται και στο εξής με τον απόλυτα αυστηρό τρόπο, μέσα από την ανασύνταξη των επιχειρησιακών μας δυνάμεων με σχέδια επιχειρησιακά τα οποία θα εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Ελληνικός λαός και ο λαός της Κρήτης έχουν ανάγκη από κοινωνική Ειρήνη. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι. Θέλουν να δημιουργούν και να προκόβουν καθημερινά και να υπάρχει ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Στον Έβρο ο Χρυσοχοΐδης: 400 αστυνομικοί στη συνοριακή γραμμή

Την ασφάλεια αυτή καθορίζει και εξασφαλίζει η Ελληνική Αστυνομία, οι άνδρες και οι γυναίκες της και τα επιχειρησιακά της σχέδια.

Θα είμαστε παρόντες μέχρι την οριστική εξάλειψη αυτών των φαινομένων. Όμως ταυτόχρονα απαιτείται και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχόντων και πολιτικών έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα αντίληψη στα πράγματα. Διότι δεν είναι λεβεντιά το να αλληλοσκοτωνόμαστε, δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα. Όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα μιας άλλης εποχής.

Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών μας δυνάμεων. Θα εποπτεύσω εγώ προσωπικά και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τις επόμενες ημέρες την παρουσία και την προσθήκη των αστυνομικών δυνάμεων, την ανασύνταξη των σχεδίων και το τελικό αποτέλεσα».

Παράλληλα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην πυρόσβεση, δηλώνοντας:

«Έχουμε νέα τμήματα και κλιμάκια σε δύσκολες περιοχές. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον της Κρήτης. Ζήτησα από τους δημάρχους να συμβάλουν με την προσπάθειά τους στην πρόληψη και κυρίως σε εκείνες τις περιοχές που γειτνιάζουν με δάση, προκειμένου να προστατευτεί και η ανθρώπινη ζωή που είναι η προτεραιότητά μας, αλλά ταυτόχρονα, το περιβάλλον μας και τα δάση.

Πιστεύω ότι με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνία και των αρχών, θα κατορθώσουμε να είναι ασφαλές το δασικό και φυσικό περιβάλλον της Κρήτης, αλλά και οι ανθρώπινες ζωές» είπε ο υπουργός που πρόσθεσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα και στο θέμα των οδικών ατυχημάτων, με την τοποθέτηση, μετά από απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, πενήντα αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτοί οι πενήντα αστυνομικοί, με καινούργια οχήματα, αστυνομεύουν τον ΒΟΑΚ και έτσι δίνεται η δυνατότητα και στις τοπικές δυνάμεις να εποπτεύουν και να αστυνομεύουν και το εσωτερικό δίκτυο. Θα κρατήσουμε αυτές τις δυνάμεις και θα τις ενισχύσουμε περεταίρω και καλούμε τους πολίτες της Κρήτης την ώρα που βγαίνουν στο δρόμο να προσέχουν, διότι η ζωή είναι πολύτιμη. Πολλές φορές χάνουμε ζωές νέων ανθρώπων, οι οποίοι είναι πολύτιμοι και δυστυχώς λίγοι στη μικρή μας πατρίδα».

Να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνοδευόταν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσοχοΐδης στην Κρήτη: «Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.