ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακοπές ρεύματος: Δε «νοιώθει» ούτε ο Γιάννης Οικονόμου – «Πάντα γίνονταν διακοπές»

Μετά την προκλητική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ - Β. Οικονόμου, στον άριστο «κόσμο του» εμφανίστηκε και ο Γιάννης Οικονόμου, που δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος.

Μετά τον Β. Οικονόμου, στον άριστο «κόσμο του» και ο Γιάννης Οικονόμου, που δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος.
Μετά τον Β. Οικονόμου, στον άριστο «κόσμο του» και ο Γιάννης Οικονόμου, που δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σκληρή γραμμή αναλγησίας και απάθειας προς τους πολίτες που υποφέρουν από το τέρας της ακρίβειας, φαίνεται πως ακολουθεί η κυβέρνηση, μετά από τα όσα είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Εν μέσω μιας «καταιγίδας» διακοπών ρεύματος που εξαπλώνεται ραγδαία στα ελληνικά νοικοκυριά, ο Γιάννης Οικονόμου στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών δέχθηκε σχετική ερώτηση για την θρασύτατη δήλωση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είπε πως «πέρασε η εποχή του τζάμπα» και πως «οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

Ο Γιάννης Οικονόμου με την απάντηση του όχι μόνο έδωσε πλήρη κάλυψη στις προκλητικότατες δηλώσεις του Β. Οικονόμου, άλλα άφησε και υπόνοιες για κακοπληρωτές που μάλλον… τους αξίζει να μείνουν στο σκοτάδι, ενώ ισχυρίστηκε πως οι διακοπές ρεύματος δεν είναι περισσότερες, αλλά… λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Ενώ το να γυρίζουν οικογένειες και επιχειρήσεις έναν αιώνα πίσω, μένοντας χωρίς τα οφέλη του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Γιάννης Οικονόμου το χαρακτήρισε απλώς ως «δυσάρεστο φαινόμενο».

«Η κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ότι είναι δυνατό ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να μην κόβεται το ρεύμα. Να αξιοποιούν τα διάφορα προγράμματα δόσεων λογαριασμού, που έχουν οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ» δήλωσε αρχικά ο Γ. Οικονόμου.

«Από εκεί και πέρα αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο διακοπής ρεύματος πάντοτε υπήρχε και συμπολίτες μας δεν πλήρωναν είτε λόγο αδυναμίας, είτε άλλων αιτιών αλλά το φαινόμενο πάντοτε υπήρχε» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δηλαδή, αφού πάντοτε… υπήρχαν διακοπές ρεύματος, άρα κατά την κυβέρνηση δικαιολογείται να πληρώνει αναγκαστικά ο πολίτης διπλάσιο και τριπλάσιο ρεύμα σήμερα, να μην του φτάνει ούτε ο μηνιαίος μισθός για να ξεχρεώσει έναν λογαριασμό, και να μένει χωρίς ρεύμα αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες χρεώσεις και στη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αντί να λαμβάνονται γενναίες αποφάσεις όπως έγινε προσφάτως σε Ισπανία – Πορτογαλία όπου αποφασίστηκε μείωση 50-60% στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, το Μαξίμου παραμένει «κολλημένο» σε μια – πολιτικά ανήθικη – επίρριψη ευθυνών προς τους πολίτες.

Γιάννης Οικονόμου: «Καλύτερο το 2022, σε σχέση με άλλες χρονιές»

Μάλιστα ο Γ. Οικονόμου επικαλέστηκε στοιχεία του ΔΕΔΗΕ, σύμφωνα με τα οποία «το 2017 είχαμε 233.092 διακοπές ρεύματος, το 2018 220.350 περιπτώσεις , το 2019 είχαμε 172.840 περιπτώσεις» και όπως ισχυρίστηκε «το 2022 τα νούμερα είναι πάρα πολύ μικρότερα παρά το γεγονός των ενεργειακών ανατιμήσεων σε σχέση με τα νούμερα που είχαμε στο παρελθόν».

Βέβαια η αλήθεια είναι πως διανύουμε μόλις τον 4ο μήνα του 2022, και δεν είναι δυνατόν να βάζουμε σε συγκρίσεις μια χρονιά που ακόμα βρίσκεται στην αρχή της. Και πόσο μάλλον όταν βλέπουμε να ορθώνεται ένα πρωτοφανές κύμα απλήρωτων λογαριασμών, όχι λόγω… κακοπληρωτών, άλλα λόγω αδυναμίας και ανέχειας. Το να μην παραδέχεται το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα η κυβέρνηση, και να συμπεριφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σα να μην συμβαίνει τίποτα, αποκαλύπτει το τεράστιο μέγεθος της αναλγησίας που κυριαρχεί στην ηγεσία της χώρας.

Το να παρέχεται κάλυψη σε έναν βουλευτή που κούνησε το δάχτυλο σε έναν λαό ο οποίος έχει περάσει μια δεκαετία μνημονίων και μια διετία πανδημίας, και τόλμησε να πει ότι η «εποχή του τζάμπα πέρασε», δείχνει το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δικαιώσεων του λαού και της απραξίας μιας αδιάφορης κυβέρνησης.

Exit mobile version