ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Διαστημική» λογική από τη Μίνα Γκάγκα: «Υπερμετάδοση γίνεται σε γάμους – όχι στο μετρό»!

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, είπε πως δεν παρατηρείται υπερμετάδοση του ιού στα ΜΜΜ όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν σαρδέλες, άλλα στους... γάμους.
«Διαστημική» λογική από τη Μίνα Γκάγκα: «Υπερμετάδοση γίνεται σε γάμους – όχι στο μετρό»!

Μίνα Γκάγκα: Νέα διάσταση στη… λογική έφεραν οι εξηγήσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, που μιλώντας στον ANT1, ισχυρίστηκε πως οι εστίες υπερμετάδοσης είναι κυρίως τα πάρτι, οι γάμοι και τα τραπέζια .

Η Μίνα Γκάγκα είπε πως: «οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, είχαν εμβολιαστεί Φεβρουάριο – Μάρτιο και έχουν πιο ανίσχυρο το ανοσοποιητικό τους σύστημα».

«Υπάρχουν άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία με πολλά προβλήματα, που το εμβόλιο είναι λογικό να μην είναι 100% αποτελεσματικό. Στις ΜΕΘ είναι κάτω από 10% το ποσοστό των εμβολιασμένων. Το εμβόλιο κάνει τεράστια διαφορά. Οι εμβολιασμένοι που μπαίνουν στις ΜΕΘ, είναι άνθρωποι με πάρα πολλά προβλήματα»,είπε η κα. Γκάγκα.

Μιλώντας όμως για τα μέτρα προστασίας, η αναπληρώτρια υπουργός είπε πως: «η επιτροπή παρακολουθεί καθημερινά όλα τα δεδομένα, σε όλον τον κόσμο, τις εστίες μόλυνσης. Ρωτάνε τους ανθρώπους που μπαίνουν στα νοσοκομεία που κόλλησαν και οι περισσότερες μολύνσεις είναι από ανθρώπινες επαφές χωρίς μέτρα, σε ένα πάρτι, σε ένα τραπέζι, σε ένα γάμο. Όχι στο μετρό ή στα ψώνια».

Οι γάμοι πιο… επικίνδυνοι από τα φρακαρισμένα λεωφορεία

Κατ’ αρχάς φαντάζει τουλάχιστον… περίεργο το να γνωρίζουν οι ασθενείς που ακριβώς και πότε κόλλησαν έναν αόρατο ιό, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να μεταφέρουν κάποιες πληροφορίες για τα σημεία που επισκέφθηκαν, άλλα σίγουρα δεν αρκεί αυτό για να βγαίνουν βέβαια επιστημονικά συμπεράσματα.

Πέρα από αυτό όμως, κατά την κα. Γκάγκα, δεν είναι πρόβλημα να σαρδελοποιούνται οι πολίτες μέσα στα λεωφορεία και το μετρό (λόγω του ότι η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει αρκετά δρομολόγια), άλλα είναι πρόβλημα ένας… γάμος.

Το θέμα είναι πως τα πάρτι και οι δεξιώσεις γάμων – λόγω καιρού – γίνονται πλέον σε κλειστούς χώρους. Και όπως είναι γνωστό, μόνο εμβολιασμένοι μπορούν να εισέλθουν σε αυτούς. Άρα τι ακριβώς εννοεί η κα. Γκάγκα; Πως οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται από εμβολιασμένους;

Και αφού αναφέρεται σε «ανθρώπινες επαφές χωρίς μέτρα», γιατί δεν θίγει το πρόβλημα των επαφών που γίνονται σε (υποτίθεται) «covid free» μαγαζιά; Εκεί όπου άνθρωποι στοιβάζονται σε εσωτερικούς χώρους, άλλα ούτε τηρούν μέτρα, ούτε κάνουν τεστ;

Και αν δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μολύνσεων στα ψώνια, τότε γιατί η κυβέρνηση επέβαλλε μέτρα που απαγορεύουν την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε εμπορικά καταστήματα, χωρίς τη χρήση τεστ; Και γιατί η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν υποχρεωτικά τεστ μέχρι και στα… σούπερ μάρκετ;

Αλλού εντοπίζει υπερμετάδοση η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και αλλού η υπόλοιπη κυβέρνηση;

Η Μίνα Γκάγκα για την τρίτη δόση

Η κα. Γκάγκα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μείωσης του μεσοδιαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, απαντώντας πως αυτή τη στιγμή είναι στους πεντέμισι μήνες και προσθέτοντας πως:

«Η Επιτροπή θα εξετάσει την πιθανότητα να είναι μικρότερο το διάστημα χορήγησης της τρίτης δόσης. Ήδη είναι μικρότερο για του ανοσοκατασταλμένους και όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson». Και συμπλήρωσε πως: «Το εμβόλιο είναι το καλύτερο μέσο που έχουμε για να προλάβουμε μία πανδημία. Είναι τεράστιο το ποσοστό της ασφάλειας που δίνει».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Διαστημική» λογική από τη Μίνα Γκάγκα: «Υπερμετάδοση γίνεται σε γάμους – όχι στο μετρό»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.