ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κοντογιάννης: «Στην ίδια βρύση»

(Νέο digital single & music video) Σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη!
Δημήτρης Κοντογιάννης: «Στην ίδια βρύση»

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Στην ίδια βρύση».

Ο πηγαίος ερμηνευτής και μουσικός συναντά και πάλι τον Χρήστο Νικολόπουλο, μαζί με τον οποίο, απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και για μεγάλο διάστημα, κατέθεσαν ξεχωριστά δείγματα γραφής που αγαπήθηκαν και κέρδισαν τη μάχη με το χρόνο.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι του συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη, που επίσης με τη σειρά του έχει συνεργασθεί με τον Νικολόπουλο υπογράφοντας ανάμεσα στ’ άλλα και τη βιογραφία του.

«Στην ίδια βρύση» αναδύονται πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας με λεπτή αλλά βαθιά κοινωνική ματιά και ερωτικό χαρακτήρα συνάμα, για αυτό και σε αυτή ξεδιψούν μαζί «Ανατολή και Δύση».

Για τις ικανότητες και τα «γαλόνια» των συντελεστών κάθε σχόλιο περιττεύει.

Ο Κοντογιάννης απ’ τα χρόνια της ευρηματικής Ρεμπέτικης Κομπανίας και στη συνέχεια στην αυτόνομη πορεία του που φτάνει μέχρι και τις μέρες μας, έχει αποδείξει με τις επιλογές και την προσωπικότητά του πόσο μεστός και ουσιαστικός τραγουδιστής είναι. Με τις γνώσεις, τη μαστοριά και το μεράκι του έχει κερδίσει πιστούς ακροατές και ταυτόχρονα την εκτίμηση των ομότεχνών του.

Ο δε Νικολόπουλος, δικαίως χαρακτηρίζεται από κοινό και κριτικούς, ως «ο Τσιτσάνης» των καιρών μας. Τέλος ο Μπαλαχούτης πέρα από τις αξιοπρόσεκτες δράσεις του ως ερευνητής του τραγουδιού διακρίνεται πλέον και στο στιχουργικό στίβο.

Στην ηχογράφηση του τραγουδιού «Στην ίδια βρύση» το παρών δίνουν ξεχωριστοί σολίστες μουσικοί:

Μπουζούκια & Τζουράς – Δημήτρης Ρέππας
Ακορντεόν – Τάσος Αθανασιάς
Κιθάρες – Δημήτρης Κοντογιάννης & Δημήτρης Ρέππας
Κρουστά – Ανδρέας Παππάς
Μidi, Πιάνο, Μπάσο – Φαίδων Λιονουδάκης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Κοντογιάννης: «Στην ίδια βρύση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.