ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Οι ομοτράπεζοι του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες στρώνουν τον δρόμο για την ψηφιακή δικτατορία

«Κύριε Γεωργιάδη, μήπως θέλετε να σας παραδώσουν και κανένα αντικλείδι του σπιτιού τους οι πολίτες;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.
Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Οι ομοτράπεζοι του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες στρώνουν τον δρόμο για την ψηφιακή δικτατορία

Για προσπάθεια φίμωσης της όποιας αντισυστημικής άποψης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, στη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο νόμου για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

«Λέτε στον κόσμο να εμπιστευτεί τα προσωπικά δεδομένα του στις ψηφιακές πλατφόρμες του κράτους, κι εσείς οι ίδιοι δεν σταματάτε να δείχνετε ότι τα έχετε κάνει “σουρωτήρι”», ανέφερε ο Δημήτρης Νατσιός ενώ σχετικά με την επιστολική ψήφο, υπογράμμισε πως η λειτουργία της έχει ανατεθεί «σε βαποράκια ψηφιακών δεδομένων που φωλιάζουν μέσα στην κυβέρνηση και σκιώδεις εταιρείες πρακτόρων που χτίζουν προεκλογικά προφίλ και επηρεάζουν εκλογές».

«Ακούσαμε και ένα άλλο εξωφρενικό, από τον κ. Γεωργιάδη: Ότι πρέπει – λέει – να αποκτήσουν όλα τα κόμματα νόμιμη πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων, για να κάνουν προεκλογικές καμπάνιες οι υποψήφιοι βουλευτές! Κύριε Γεωργιάδη, μήπως θέλετε να σας παραδώσουν και κανένα αντικλείδι του σπιτιού τους οι πολίτες;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Νατσιό «οι ομοτράπεζοι του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, στρώνουν τον δρόμο για την ψηφιακή δικτατορία και την απόλυτη φίμωση της αντισυστημικής άποψης».

Μάλιστα, στο σημειό αυτό ο Δημήτρης Νατσιός αναφέρθηκε στο άρθρο 34 του DSA, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, σύμφωνα με το οποίο «δίνεται το ελεύθερο στις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να περιορίζουν τους “συστημικούς κινδύνους”, όπως κρίνουν εκείνες».

Και τι ακριβώς περιλαμβάνεται σε αυτούς τους «συστημικούς κινδύνους»;

«Δεν θα τιμωρούνται μόνο αναρτήσεις με περιεχόμενο όπως οι ψευδείς ειδήσεις, τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, η παιδική πορνογραφία και η τρομοκρατία. Με αυτά συμφωνούμε όλοι να παταχθούν, αλλά δυστυχώς το πράγμα πηγαίνει πολύ παραπέρα. Ως “συστημικός κίνδυνος” χαρακτηρίζεται και η “έμφυλη βία”, η (σ.σ. χαρακτηριζόμενη) “παραπληροφόρηση” μέχρι και σε θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και γενικότερα ζητήματα δημόσιου λόγου. Και κάπως έτσι οι διαδικτυακοί κολοσσοί θα προστατεύουν τη woke παράνοια και θα οχυρώσουν τις υπερεξουσίες Υγείας», τόνισε ο Δημήτρης Νατσιός.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ αναφέρθηκε και στο θέμα των νέων ταυτοτήτων. Όπως είπε με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, «οι Έλληνες θα χάσουν την όποια προστασία έχει απομείνει στην ιδιωτικότητά τους». «Θα απωλέσουν μια για πάντα τις ελευθερίες που τους παρέχει το αποκεντρωμένο σύστημα ταυτοποίησης, δηλαδή οι απλές ταυτότητες», συμπλήρωσε.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Οι ομοτράπεζοι του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες στρώνουν τον δρόμο για την ψηφιακή δικτατορία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.