ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Θα μας παρουσιάσετε στο τέλος και κανένα μη κρατικό Αιγαίο;

Συζητάμε πώς θα στείλουμε φοιτητική «πελατεία» στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες, είπε.
Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Θα μας παρουσιάσετε στο τέλος και κανένα μη κρατικό Αιγαίο;

Για μία κυβέρνηση που θέλει να κάνει τους φοιτητές «πελάτες των συνεταίρων της», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ομιλία του για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τα λεγόμενα «μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων».

Ο Δημήτρης Νατσιός μάλιστα χαρακτήρισε ως κυβερνητική σοφιστεία τον όρο «μη κρατικά Πανεπιστήμια», για να «μη χτυπάει άσχημα στην κοινή γνώμη», όπως είπε.

«Μιλάτε για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας με όρους marketing. Στη διακυβέρνηση της χώρας παίρνετε βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά στα μαρκετίστικα κόλπα αναγνωρίζω ότι κάνετε υπερβάσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο λαός σας έχει πάρει προ πολλού χαμπάρι», υπογράμμισε.

«Ποια άλλη σοφιστεία θα μας λανσάρετε μετά τα «μη κρατικά Πανεπιστήμια»; Τα μη κρατικά νοσοκομεία του ΕΣΥ; Τα μη κρατικά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ; Τη μη κρατική ΕΥΔΑΠ; Μήπως θα μας φέρετε και μη κρατικές φυλακές, για σωφρονιστικές μπίζνες με το νόμο Φλωρίδη; Μήπως θα μας παρουσιάσετε στο τέλος και κανένα μη κρατικό Αιγαίο; », συμπλήρωσε.

Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Θα μας παρουσιάσετε στο τέλος και κανένα μη κρατικό Αιγαίο;

«Μιμούμενοι το θλιβερό λογοπαίγνιο σας, θα πούμε κι εμείς ότι το χαρτοφυλάκιο της κυβέρνησης για την Παιδεία, δεν είναι μαύρο και άραχνο. Είναι μη άσπρο. Μη διαφανές. Μη επωφελές για τον λαό», είπε ο Δημήτρης Νατσιός.

«Αντί να συζητάμε σε αυτήν την αίθουσα το πώς θα ενισχύσουμε και θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο – δωρεάν – πανεπιστήμιο, συζητάμε πώς θα στείλουμε φοιτητική “πελατεία” στους μεγαλοκαρχαρίες ιδιώτες. Αντί να σχεδιάζουμε το πώς θα φτιάξουμε πρότυπα ελληνικά Πανεπιστήμια με παγκόσμια εμβέλεια, η κυβέρνηση μεταχειρίζεται την Ελλάδα ως ψωροώσταινα της Παιδείας που παρακαλάει τους ιδιώτες να τη σώσουν. Είναι φοβερό με πόση μικροπρέπεια βλέπετε την ελληνική Παιδεία! Η Ελλάδα που έδωσε στον κόσμο το φως των γραμμάτων και των επιστημών, να μας λέτε σήμερα ότι θα σωθεί από τα ινστιτούτα της Εσπερίας! Και τι θα καταφέρετε με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Να σας πούμε εμείς. Θα καταφέρετε να μεταναστεύουν οι φοιτητές μας στα μεγάλα αστικά κέντρα, γιατί μόνο εκεί θα επενδύουν τα λεφτά τους οι ιδιώτες για πανεπιστήμια», τόνισε.

«Η κυβέρνηση θέλει να κάνει τους φοιτητές, πελάτες των συνεταίρων της. Αλλά δεν σκέφτεται ούτε καν ότι θα ξεμένει από “πελατεία” χρόνο με το χρόνο. Αντί να κόπτονται για το πώς θα στήσουν τα “μαγαζιά” τους οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, θα έπρεπε να τρέμουν για το πώς θα διασωθεί ο μαθητικός πληθυσμός της Ελλάδας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νατσιό, «χειρότερο φαινόμενο και από το brain drain, είναι η δημογραφική γενοκτονία στην Ελλάδα». «Γιατί ακόμα και ο φοιτητής που θα ξενιτευτεί στο εξωτερικό, μια μέρα θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Τα αγέννητα παιδιά όμως, θα αφήσουν άδειες γειτονιές, άδεια θρανία, άδεια σχολεία, άδεια φοιτητικά έδρανα, άδεια πανεπιστήμια και ορφανά πτυχία», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Νατσιός: «Kερκόπορτα στα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια»

Δημήτρης Νατσιός: Είναι θέμα χρόνου να αφανιστεί η ζωή στα χωριά της Ηπείρου αλλά και της Μακεδονίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός – ΝΙΚΗ: Θα μας παρουσιάσετε στο τέλος και κανένα μη κρατικό Αιγαίο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.