ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Νατσιός: Τέλος τα στρογγυλέματα και οι δικαιολογίες – Να εξαλείψουμε την επίγεια λασπωμένη κόλαση με θάρρος και αλήθεια

Tο «εγχώριο επιστημονικό αλλά και διεθνές κεφάλαιο είναι απαραίτητα».
Δημήτρης Νατσιός: Τέλος τα στρογγυλέματα και οι δικαιολογίες – Να εξαλείψουμε την επίγεια λασπωμένη κόλαση με θάρρος και αλήθεια

«Με δέος παρακολουθούμε τις εξελίξεις αναφορικά με τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία», δήλωσε ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος ηγείται κλιμακίου του κόμματος της Νίκης στις πληγείσες περιοχές.

Ο πρόεδρος της Νίκης, μιλώντας στο Sportime, έκανε λόγο για «ασύλληπτη τραγωδία» η οποία «κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος των πληγών που θα αφήσει στον σιτοβολώνα της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Νατσιό, «οι απώλειες, πρώτα απ’ όλα σε ανθρώπινες ψυχές και κατά δεύτερο λόγο σε γεωργικό, ζωικό κεφάλαιο αλλά και υποδομές πρέπει να καταγραφούν χωρίς στρογγυλέματα και δικαιολογίες». «Οι καιροί των δικαιολογιών πέρασαν ανεπιστρεπτί για όλους μας», τόνισε.

«Κοντά στις 800.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει στη Θεσσαλία, λίγες μέρες μετά τα επίσης κοντά στα 800.000 στρέμματα που κάηκαν στον Έβρο. Μέσα στη λάσπη έχουν θαφτεί καλλιέργειες, αποθήκες με αγαθά εκατομμυρίων, περιουσίες και οι κόποι μίας ζωής συνανθρώπων μας. Πλέον χρειάζεται σοβαρότητα απ’ όλους. Πρέπει να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών και να δούμε όλοι με την δέουσα σοβαρότητα την βιβλική καταστροφή που χτύπησε για άλλη μία φορά τη χώρα μας», ανέφερε ο Δημήτρης Νατσιός.

Ο Δημήτρης Νατσιός υπογράμμισε πως το «εγχώριο επιστημονικό αλλά και διεθνές κεφάλαιο είναι απαραίτητα για να καταγραφούν οι ζημιές αλλά και για να μπει επιτέλους ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της πολιτικής των ευθυνών στους προηγούμενους, στο κακό σύστημα και στην κακιά μας… μοίρα».

«Ζώα πνίγηκαν, γεωργικά μηχανήματα, οχήματα και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Πότε θα είναι έτοιμη η ευλογημένη θεσσαλική γη να δεχτεί πάλι τους σπόρους της αναγέννησής της; Ποιες οι επιβαρύνσεις στο έδαφος και το υπέδαφος από τις καταστροφικές πλημμύρες; Θα μπορέσει ξανά και πότε ο Θεσσαλικός κάμπος να καλλιεργηθεί; », διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Δημήτρης Νατσιός: Τέλος τα στρογγυλέματα και οι δικαιολογίες – Να εξαλείψουμε την επίγεια λασπωμένη κόλαση με θάρρος και αλήθεια

«Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της εθνικής τραγωδίας που εξελίσσεται στη Θεσσαλία και οι οποία πιθανόν σε ζημιές να ξεπερνά αναλογικά ακόμα και αυτήν των φονικών σεισμών στην Τουρκία. Μπορεί να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ το κόστος των ζημιών, οι οποίες όμως δεν γίνεται να επουλωθούν μόνο με χρηματικές αποζημιώσεις», σημείωσε.

Χρειάζεται, όπως είπε «οι πολίτες της χώρας αυτής να νιώσουν ξανά ασφάλεια, να αισθανθούν ότι το κράτος φροντίζει και ενδιαφέρεται γι αυτούς, για την διαβίωση και την πρόοδό τους».

«Απαιτείται όλοι μαζί, με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες της Παναγίας μας στην οποία “κλίνουμε το γόνυ” σε κάθε δυσκολία, να εργαστούμε μέρα νύχτα για να εξαλείψουμε την επίγεια λασπωμένη κόλαση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας, με θάρρος και αλήθεια», τόνισε στο Sportime ο Δημήτρης Νατσιός.

«Σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να χωρούν κομματικά συμφέροντα και εγωισμοί», συμπλήρωσε.

«Για άλλη μία φορά θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που περνούν δύσκολες ώρες και να τους ζητήσω ένα συγγνώμη για αυτά που δεν κάναμε γι αυτούς», κατέληξε φανερά συγκινημένος.

Να σημειωθεί πως η Νίκη από την πρώτα μέρα της καταστροφής στέλνει βοήθεια με νερά και τρόφιμα στις πληγείσες περιοχές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός: Τέλος τα στρογγυλέματα και οι δικαιολογίες – Να εξαλείψουμε την επίγεια λασπωμένη κόλαση με θάρρος και αλήθεια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.