ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πότε θα καταβληθεί – Πως να το υπολογίσετε

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένουν οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων για το 2021. Πότε όμως θα καταβληθεί;
Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πότε θα καταβληθεί – Πως να το υπολογίσετε

Δώρο Χριστουγέννων 2021: Με τον Νοέμβριο να έχει μπει για τα καλά, μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα με τους εργαζόμενους να αναμένουν την καταβολή του δώρου για τις εορτές.

Το δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται και για το 2021, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Όσον αφορά την καταβολή του, αυτή θα γίνει και φέτος στις 21 Δεκεμβρίου και θα καταβάλλεται ολόκληρο για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ενώ τμήμα του θα λάβουν όσοι δεν συμπλήρωσαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εργασίας.

Όσον αφορά τους εργοδότες, θα πρέπει να καταβάλλουν το δώρο εορτών στους εργαζόμενους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όποτε και είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να το πράξουν.

Για τον υπολογισμό του δώρου από τους εργαζόμενους πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό και φυσικά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργάστηκαν.

Ακόμη, το ΚΕΠΕΑ, έχει δημιουργήσει μια online πλατφόρμα προκειμένου ο εκάστοτε εργαζόμενος να έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει από μόνος τους τι δικαιούται από το δώρο των Χριστουγέννων.

Θυμίζουμε πως φέτος θα δοθεί και μέρισμα, που θα περιλαμβάνει μία διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

https://youtu.be/_NpZPGCcP48

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πότε θα καταβληθεί – Πως να το υπολογίσετε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.