ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να δοθεί – Βαρύ το πρόστιμο στους εργοδότες!

Πολύ κοντά βρισκόμαστε πλέον στην πληρωμή για το Δώρο του Πάσχα για το 2024.
Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να δοθεί – Βαρύ το πρόστιμο στους εργοδότες!

Μέχρι την 1η Μαΐου, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη, θα πρέπει κάθε εργοδότης να έχει καταβάλει το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του.

Συγκεκριμένα, όλοι οι μισθωτοί, είτε αυτοί είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, είτε είναι πλήρους είτε μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, δικαιούνται Δώρο Πάσχα.

Έτσι θα πρέπει να λάβουν στους τους λογαριασμούς μισό μηνιάτικο ή 15 ημερομίσθια, ανάλογα με την σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται στην εν λόγω επιχείρηση από την αρχή του έτους, έτσι θα λάβουν ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν, μπορείτε να υπολογίσετε το Δώρο Πάσχα 2024 που θα λάβετε πατώντας ΕΔΩ.

Δώρο Πάσχα 2024: Τι πρόστιμο περιμένει του εργοδότες!

Ο εργαζόμενος είναι προστατευμένος από το κράτος, σε περίπτωση που δε λάβει το Δώρο του Πάσχα μέχρι την ημερομηνία που προαναφέραμε.

Άμεσα μπορεί να γίνει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Γίνεται άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ αρχίζει και η κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το πρόστιμο που θα κληθεί μάλιστα να πληρώσει στη συνέχεια θα είναι αρκετά τσουχτερό και τα… τρεχάματα θα είναι πολλά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να δοθεί – Βαρύ το πρόστιμο στους εργοδότες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.