ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή, ποιοι βλέπουν αύξηση

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα.
Δώρο Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή, ποιοι βλέπουν αύξηση

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Δώρο Πάσχα και την πληρωμή του προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Η πληρωμή του θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη (12/4), ενώ οι εργοδότες φυσικά μπορούν να το καταβάλουν και νωρίτερα.

Οι μισθωτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Απριλίου, δικαιούνται Δώρο, το οποίο είναι ίσο με το μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου.

Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα δουν αύξηση στους λογαριασμούς τους

Αρκετοί είναι αυτοί που θα δουν αύξηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αναφορικά με το Δώρο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα 585.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο, αρχίζοντας από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου κάθε έτους.

Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Πάσχα: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή, ποιοι βλέπουν αύξηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.