ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχασαν κάθε ίχνος τσίπας: «Οι πλειστηριασμοί είναι κανονικότητα» είπε ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης!

«Πλειστηριασμοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν» είπε αμέριμνος ο Βασίλης Υψηλάντης, χωρίς ίχνος ντροπής.
Έχασαν κάθε ίχνος τσίπας: «Οι πλειστηριασμοί είναι κανονικότητα» είπε ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης!

Βασίλης Υψηλάντης: Ούτε ίχνος τσίπας δεν έχει μείνει πλέον σε κάποιους πολιτικούς της κυβέρνησης, αφού βλέπουμε βουλευτές της ΝΔ να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα και να χαρακτηρίζουν ως… κανονική εξέλιξη το να χάνουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους λόγω χρεών.

Ο Βασίλης Υψηλάντης, εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ, βρέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ και με χαρακτηριστική αναισθησία υποστήριξε πως: «οι πλειστηριασμοί υπήρχαν πάντοτε και είναι μέσα στην κανονικότητα»!

Ένας δημοσιογράφος έσπευσε να του απαντήσει τότε, πως: «Κανονικότητα δεν είναι ο πλειστηριασμός. Κανονικότητα είναι ο άλλος να διατηρήσει το σπίτι του, να είναι νοικοκύρης και να μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του».

Για να συνεχίσει ανεπηρέαστος ο κ. Υψηλάντης, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, απαντώντας ότι: «Πλειστηριασμοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν»!

Αυτή είναι η «κανονικότητα» λοιπόν, που αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση. Αναίσθητοι πολιτικοί να συμπεριφέρονται σαν κουστουμαρισμένοι τσιφλικάδες, που αδιαφορούν ποιος ζει στο σπίτι του και ποιος πετιέται στο δρόμο, ποιος μένει άστεγος και ποιος παλεύει να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του! Και όλα αυτά για να μη θιγούν τα συμφέροντα των τραπεζών και των «κοράκων» που λυμαίνονται τις περιουσίες των πολιτών.

Πάνω απ’ όλα να εξυπηρετούνται οι επιδιώξεις όλων αυτών που κάνουν γραφειοκρατικό πλιάτσικο στις περιουσίες για να στήσουν «real estate» αυτοκρατορίες πάνω από τα ερείπια νοικοκυριών, οικογενειών, συνταξιούχων, βιοπαλαιστών. Και όλη αυτή η αθλιότητα ονομάζεται «κανονικότητα» από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Πλειστηριασμοί υπήρχαν και θα υπάρχουν είπε ο κ. Υψηλάντης. Και η δουλεία υπήρχε και υπάρχει ακόμα σε υποανάπτυκτες χώρες. Μήπως να την επαναφέρουμε και αυτή στην Ελλάδα; Μήπως να αλλάξουμε και το πολίτευμα, αν βολεύει την κυβέρνηση;

Ο ελληνικός λαός ψήφισε αυτήν την κυβέρνηση για να ακούει σήμερα βουλευτές να μιλούν σαν «γαλαζοαίματοι» από τις Βερσαλλίες; Να ακούγονται τέτοια αίσχη χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για τους ευάλωτους και τους αδύναμους; Κάποτε υπήρχε στην πολιτική το στοιχείο της ντροπής, ακόμα και αν οι προθέσεις ήταν υστερόβουλες. Πλέον χάθηκε και αυτό και περάσαμε στην ωμή απανθρωπιά.

Πέρα από το ανεπίτρεπτο της δήλωσης, από μια άλλη πλευρά είναι θετικό που ξεμπροστιάζονται πολιτικοί και έτσι καταλαβαίνει και ο τελευταίος πολίτης με τι πολιτικό σύστημα έχει να κάνει και ποιες είναι οι επιδιώξεις του…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έχασαν κάθε ίχνος τσίπας: «Οι πλειστηριασμοί είναι κανονικότητα» είπε ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.