ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουμε τόση «τάξη και ασφάλεια» που οι πολίτες χαιρετούν τον Μητσοτάκη μέσα από κάγκελα

Μια εικόνα, χίλια νοήματα για την ελληνική πραγματικότητα - Μια κυρία χαιρετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα από τα κάγκελα του σπιτιού της
Έχουμε τόση «τάξη και ασφάλεια» που οι πολίτες χαιρετούν τον Μητσοτάκη μέσα από κάγκελα

«Κάγκελα παντού», έλεγε το γνωστό άσμα του Τζίμη Πανούση που καυτηρίαζε με μοναδικό τρόπο την ελληνική πραγματικότητα. Και πού να ζούσε σήμερα ο Τζίμης, για να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προεκλογική του εξόρμηση στην Κέρκυρα, να κάνει χειραψία με μια κυρία που έχει βγάλει το χέρι της έξω από το καγκελόφρακτο παράθυρο της.

Μια φωτογραφία που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέβασε στα social ως «πιασάρικη», άλλα προφανώς διέφυγε των επικοινωνιολόγων του ότι μαρτυρά τη θλιβερή κατάσταση της σημερινής Ελλάδας όπου η εγκληματικότητα οργιάζει και οι πολίτες αναγκάζονται να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε καγκελόφρακτα «φρούρια».

Και να σκεφτεί κανείς πως αυτή η κυρία ζει σε ένα νησί των Επτανήσων όπου η καθημερινότητα είναι σχετικά ήρεμη και η εγκληματικότητα χαμηλή. Έτσι όπως έχει καταντήσει η κατάσταση στην Αττική και τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ούτε τα κάγκελα, ούτε οι σύρτες, άλλα ούτε και οι συναγερμοί δεν είναι αρκετά για να δώσουν αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ο κίνδυνος παραμονεύει είτε κάποιος είναι εντός του σπιτιού, είτε βρίσκεται στον δρόμο. Ενδεικτικά, στη δυτική Αττική οι σφαίρες έπεφταν «βροχή» τη μέρα του Πάσχα από τους πυροβολισμούς των Ρομά στον αέρα, και όπως φάνηκε από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, οι σφαίρες σφηνώθηκαν σε αμάξια ή κοντά σε σημεία όπου έπαιζαν παιδιά, άλλα ακόμα και στο πόδι ενός ανθρώπου που καθόταν στο γιορτινό τραπέζι, σε αυλή.

Οι ληστείες, οι διαρρήξεις και οι δολοφονικές ενέργειες έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ειδησεογραφίας και ο περισσότερος κόσμος έχει ως δεδομένο πλέον πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που τολμούν να ανοίξουν το παράθυρο, μόνο αν απ’ έξω περνάει ο… πρωθυπουργός.

Αυτή η εικόνα με την κυρία να χαιρετά τον πρωθυπουργό μέσα από τα κάγκελα, θα μπορούσε να πει κανείς πως απεικονίζει τέλεια την οικτρή αποτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου και της κυβέρνησης Μητσοτάκη γενικότερα, να μεταδώσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

«Η στήριξή σας μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για τον αγώνα που δίνουμε -και που θα κερδίσουμε- για την πατρίδα μας», έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του. Πάντως να προσλαμβάνεις αίσθημα «αισιοδοξίας» από ανθρώπους αυτο – περιορισμένους σε κάγκελα, κάπως οξύμωρο ακούγεται…

Μια εικόνα, χίλια νοήματα για την ελληνική πραγματικότητα - Μια κυρία χαιρετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα από τα κάγκελα του σπιτιού της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έχουμε τόση «τάξη και ασφάλεια» που οι πολίτες χαιρετούν τον Μητσοτάκη μέσα από κάγκελα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.