ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Μητέρα θύματος κατακεραυνώνει τις αθλιότητες Φλωρίδη – «Ξέρεις τι θα πει σεβασμός νεκρού;»

Οργή από τη μητέρα του Βάιου Βλάχου για τον Φλωρίδη που είπε ότι θα πετούσαν τα χώματα στη θάλασσα, αν ήθελαν συγκάλυψη στα Τέμπη
Έγκλημα στα Τέμπη: Μητέρα θύματος κατακεραυνώνει τις αθλιότητες Φλωρίδη – «Ξέρεις τι θα πει σεβασμός νεκρού;»

Ένα από τα πράγματα που εξοργίζουν πιο πολύ τους συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, είναι η αναισθησία και η προκλητικότητα των κυβερνητικών όταν αναφέρονται σε ζητήματα της τραγωδίας. Υπουργοί της κυβέρνησης (αλλά και βουλευτές) είναι διατεθειμένοι να πουν και την πιο χοντροκομμένη ανοησία, για να αντικρούσουν τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα. Και το γεγονός ότι καταφεύγουν σε φαιδρά επιχειρήματα που δεν πείθουν κανένα, δείχνει και τον πανικό στον οποίο βρίσκονται.

Σε τέτοιο πανικό φαίνεται να βρίσκεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να προβαίνει σε άθλιες δηλώσεις που δείχνουν μηδενικό σεβασμό στο δράμα των συγγενών των θυμάτων. Επιρρεπής στα επικοινωνιακά «νταηλίκια» και τον άκρατο λαϊκισμό, ο κ. Φλωρίδης είχε προκαλέσει πρώτα την οργή των οικογενειών όταν είχε πει ότι «όσοι μιλούν για μπάζωμα στα Τέμπη, είναι για τα μπάζα».

Στη συνέχεια είχε προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να ανασκευάσει τις προκλητικές δηλώσεις του, λέγοντας ότι αναφερόταν αποκλειστικά στα κόμματα της αντιπολίτευσης και όχι στους συγγενείς. Όμως δεν γίνεται να διαχωρίζεις την καταγγελία των κομμάτων από την καταγγελία των συγγενών, όταν αυτή είναι κοινή. Εκτός και αν θεωρείς τους χαροκαμένους πολίτες, άτομα περιορισμένης αντίληψης.

Δεν γίνεται να κατηγορείς για «συκοφαντία» την αντιπολίτευση, αλλά να λες ότι σέβεσαι τη στάση των συγγενών, από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές μιλούν για μπάζωμα και συγκάλυψη. Το αυτί του Γιώργου Φλωρίδη όμως, δεν ιδρώνει από αυτά. Επανήλθε δριμύτερος, εκτοξεύοντας μια ακόμη χειρότερη αθλιότητα.

Αναφερόμενος και πάλι στο μπάζωμα που έγινε στον τόπο του εγκλήματος, ο υπουργός ανερυθρίαστα είπε ότι εάν η κυβέρνηση ήθελε τη συγκάλυψη, θα πέταγε τα χώματα στη θάλασσα! «Όλα τα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο δυστυχήματος ήταν και παραμένουν στη διάθεση των πραγματογνωμόνων. Αν κάποιος ήθελε να τα εξαφανίσει, θα πήγαινε τα χώματα στη θάλασσα όχι δίπλα σε ιδιωτικό χώρο φυλασσόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

Σεβασμός μηδέν, ενσυναίσθηση μηδέν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταφεύγει σε γελοία και ανάρμοστα επιχειρήματα, αδιαφορώντας για το ότι αναφέρεται σε απομεινάρια νεκρών παιδιών. Μάλλον οι συγγενείς θα πρέπει να πούνε και… «ευχαριστώ» στον Φλωρίδη που δεν κατέληξαν τα πειστήρια στον πάτο της θάλασσας! Φυσικά αυτό που έγινε με το χώμα που αφαιρέθηκε από τον τόπο του εγκλήματος, δεν απέχει καθόλου από το ευφάνταστο σενάριο της… θάλασσας.

Τα χώματα πετάχτηκαν σαν άχρηστα «μπάζα» σε οικόπεδα ιδιωτών και παρέμειναν αφύλακτα και ανεξερεύνητα για παραπάνω από έναν χρόνο, εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης. Την καταστροφική δουλειά της… θάλασσας, την έκανε η πολυκαιρία και η αδιαφορία των Αρχών.

Λογικό και επόμενο ήταν, αυτή η απαράδεκτη δήλωση Φλωρίδη να προκαλέσει την οργή των συγγενών των θυμάτων. Η μητέρα του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, έκανε μια ανάρτηση γεμάτη θυμό και αποτροπιασμό για την ασεβή στάση του υπουργού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είμαι μάνα που ο γιος μου δολοφονήθηκε στο #Τεμπη_έγκλημα .ΑΠΑΙΤΩ να έχω και το νυχακι του παιδιού μου και όχι να είμαι ευχαριστημένη που δεν πετάξατε τα χώματα στην θάλασσα για να μην βρεθούν ποτέ (και εκεί θα τα έβρισκα) αλλά τα πετάξατε σε χωράφι ιδιώτη.

Ξέρεις κ.Φλωρίδη τι θα πει σεβασμός νεκρού; Ξέρεις τι θα πει σεβασμός στη μάνα του νεκρού παιδιού; Σεβασμός άθλιε σεβασμός».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Μητέρα θύματος κατακεραυνώνει τις αθλιότητες Φλωρίδη – «Ξέρεις τι θα πει σεβασμός νεκρού;»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.