ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: ΣΟΚ – Ξυλόλιο και τολουόλιο στα αντικείμενα των νεκρών – Ενισχύεται η θεωρία για παράνομη μεταφορά νοθευμένων καυσίμων !

Έγκλημα στα Τέμπη: Εκρηκτικές και εύφλεκτες ουσίες που η παρουσία τους δεν δικαιολογείται στα τρένα! - Αυτές τίναξαν στον αέρα τις δύο αμαξοστοιχίες;
Έγκλημα στα Τέμπη: ΣΟΚ – Ξυλόλιο και τολουόλιο στα αντικείμενα των νεκρών –  Ενισχύεται η θεωρία για παράνομη μεταφορά νοθευμένων καυσίμων !

Έγκλημα στα Τέμπη: Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για το έγκλημα των Τεμπών, με τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία να συνηγορούν υπέρ της τοποθέτησης της Μαρίας Καρυστιανού στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, πώς η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε παράνομο φορτίο που σχετίζεται με τη νοθεία καυσίμων.

Σε προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη φονική σύγκρουση των 2 αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, βρέθηκαν ουσίες όπως ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο! Ενώ η ύπαρξη προπάνιου και βουτανίου μπορεί να αιτιολογηθεί από φιάλες της κουζίνας της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το ξυλόλιο και το τολουόλιο δεν έχουν σίγουρα καμία θέση στο μοιραίο Intercity 62, αλλά ούτε και στο δηλωμένο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας!

Τα πράγματα περιπλέκονται με πολύ άσχημο τρόπο, εφόσον το ξυλόλιο είναι μια εξαιρετικά εύφλεκτη ουσία που χρησιμοποιείται για τη νοθεία καυσίμων, ενώ και το τολουόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης και ως πρόσθετο βενζίνης (αυξάνει τα οκτάνια), που μάλιστα θεωρείται εξαιρετικά τοξικό καρκινογόνο!

Η συνταρακτική αποκάλυψη έγινε από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, ο οποίος επισήμανε ότι αυτές οι ουσίες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να βρεθούν τυχαία στη φύση (το τολουόλιο βρίσκεται φυσικά σε χαμηλά επίπεδα στο αργό πετρέλαιο), επομένως δεν θα έπρεπε να έχουν εντοπιστεί στο σημείο του δυστυχήματος. Ως εκ τούτου ο κ. Κωνσταντινίδης επέκρινε τους «περίεργους» ισχυρισμούς που επιστρατεύτηκαν από την πρώτη στιγμή, ότι η έκρηξη οφειλόταν αποκλειστικά στα έλαια σιλικόνης των μετασχηματιστών της ηλεκτρομηχανής, τα οποία όμως δεν είναι εύφλεκτα.

Ο Χρ. Κωνσταντινίδης μιλώντας στον 9,84 επεσήμανε ότι κανένας δεν τους ενημέρωσε για το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε, ο ίδιος το εντόπισε στη δικογραφία πριν από τέσσερις ημέρες, το απέστειλε στον ειδικό πραγματογνώμονα που έχει προσλάβει ο Σύλλογος, ο οποίος και έκανε συμπληρωματική τεχνική έκθεση η οποία παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή (9/2) στις ανακριτικές αρχές της Λάρισας.

Εάν αυτές οι ουσίες βρέθηκαν μετά από 7 μήνες, μπορεί κάποιος να φανταστεί σε τι συγκεντρώσεις θα ανιχνεύονταν τις πρώτες μέρες μετά την τραγωδία, πριν «μπαζωθεί» το σημείο του εγκλήματος και απομακρυνθούν άρον – άρον τα βαγόνια σε ένα αφύλακτο χωράφι. Αυτή η τραγική καθυστέρηση στις πραγματογνωμοσύνες είναι τουλάχιστον εξοργιστική και προκαλεί σοβαρότατα ερωτηματικά.

Αν συνδυάσουμε δε και το γεγονός ότι τα βίντεο για την φόρτωση και την κυκλοφορία του εμπορικού δεν ζητήθηκαν από τον ανακριτή για αδικαιολόγητα μεγάλο διάστημα, και όταν καθυστερημένα ζητήθηκαν είχαν… εξαφανιστεί, τότε τα λόγια περισσεύουν.

Να σημειώσουμε δε, ότι ακόμα και για την ύπαρξη βουτανίου και προπανίου στα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, υπάρχει ζήτημα. Και αυτό διότι τον Μάρτιο του 2023 η Hellenic Train απάντησε στο MEGA ότι: «Δεν υπάρχουν φιάλες αερίου στα τρένα. Και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξαν αναφορές ή φήμες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο».

Άρα από πού βρέθηκε βουτάνιο και προπάνιο, εφόσον η Hellenic Train διέψευσε ότι υπήρχαν φιάλες; Η εταιρεία είχε κάποιο λόγο να αποκρύψει τη χρήση τους στο τραίνο; Εάν όντως υπήρχαν φιάλες, τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας για τη χρήση τους; Εάν η έκρηξη προήλθε από τις εύφλεκτες ουσίες ξυλόλιο και τολουόλιο, οι φιάλες δεν θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν τη φονική της έκταση; Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης